Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι αν σκέφτεσαι να χωρίσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλές φορές οι σχέσεις δεν είναι για να διαρκέσουν, οπότε αναπόφευκτα έρχεται η ώρα του χωρισμού. Σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία που πολλοί θα προτιμούσαν να αποφύγουν, ωστόσο είναι προτιμότερο από το να μένεις σε μια σχέση όπου νιώθεις δυστυχισμένος,

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν φοβάσαι ότι θα την πληγώσεις, προτεραιότητα έχει να είσαι εσύ καλά, ενώ είναι πολύ πιο έντιμο να της ξεκαθαρίσεις τη θέση σου, από το να προσποιείσαι ότι όλα είναι καλά.

Αν λοιπόν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις την σύντροφο σου, θα πρέπει να την σεβαστείς και να το χειριστείς σωστά. Δεν θέλεις να σε κυνηγάει κακό κάρμα; Σωστά;

Χώρισε πρόσωπο με πρόσωπο

Γίνε άντρας. Μην εξαφανιστείς, μην στείλεις μήνυμα και μην βάλεις τον καλύτερο σου φίλο να το κάνει για σένα (στο δημοτικό είσαι;).

Το να χωρίσεις κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο δείχνει ότι τον σέβεσαι. Επίσης είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις μόνο μία φορά (εφόσον το κάνεις σωστά). Δες το ως δοκιμασία για τη δύναμη του χαρακτήρα σου.

Τοποθεσία

Αν νιώθεις ότι μπορεί να το πάρει άσχημα, είναι προτιμότερο να πας από το σπίτι της και να της μιλήσεις για τις προθέσεις σου. Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετά αιχμηρά αντικείμενα, ωστόσο θα πρέπει να το κάνεις για να την διευκολύνεις στο να μην ντροπιαστεί δημόσια αν ξεσπάσει σε κλάματα.

Διάλεξε την σωστή στιγμή

Σίγουρα δεν υπάρχει σωστό timing για να χωρίσεις κάποιον, θα πρέπει όμως να το αποφασίσεις και να μην βρίσκεις δικαιολογίες για να καθυστερήσεις το αναπόφευκτο,. Βέβαια, θα πρέπει να προσέξεις να μην ρίξεις την “βόμβα” σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι σημαντικό στην ζωή της (συνέντευξη εργασίας, πένθος, κ.τ.λ.).

Μην γίνεις μ@λ%κ#ς

Μην χρησιμοποιήσεις την διάλυση της σχέσης σας ως ευκαιρία για να της πεις τι δεν σου αρέσει σ’ αυτή. Δεν υπάρχει κανένα νόημα, καθώς την έχεις πικράνει ήδη.

Επίσης, θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει καμία γυναίκα στον κόσμο που θέλει να καθίσει και να ακούσει τα εξής: ” Δεν φταις εσύ, αλλά εγώ”, “Η σχέση μας ήταν καταπληκτική, αλλά…”, “Είσαι τόσο φοβερή, αλλά…”, “Πιστεύω πραγματικά ότι θα μπορούσα να σε αγαπήσω, αλλά…”. Εσύ την χωρίζεις – το καταλαβαίνει – έτσι κόψε τις σάλτσες και μπες κατευθείαν στο ψητό.

Να είσαι αποφασισμένος

Πριν την χωρίσεις, βεβαιώσου ότι έχεις σκεφτεί προσεκτικά τα πράγματα. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος και προετοιμασμένος γι’ αυτό που πας να κάνεις, καθώς δεν θα κάνεις δεύτερες σκέψεις σε περίπτωση που προσπαθήσει να σε πείσει να αποφύγετε τον χωρισμό.

Μην προσπαθήσεις να μείνετε φίλοι

Το να παραμείνεις φίλος μαζί της μόλις την χωρίσεις, αυτό της δίνει μια ελπίδα επανασύνδεσης και δεν την αφήνεις να προχωρήσει στην ζωή της. Και οι δύο χρειάζεστε έναν “καθαρό” χωρισμό, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Μόλις οι πληγές επουλωθούν, σίγουρα μπορεί να αναπτυχθεί κάποια φιλία μεταξύ σας. Πάντως, ότι και να γίνει, προσπάθησε να μην τερματίσεις την σχέση σας άσχημα.

Μην αναφέρεις τρίτο πρόσωπο

Ενώ δεν θα μπορούσαμε – σε καμία περίπτωση – να συγχωρήσουμε την απιστία, είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε τους δύο ανθρώπους σε αυτή τη σχέση – εσένα και την ίδια. Αν σου αρέσει κάποια άλλη / έχεις ήδη στείλει μηνύματα σε κάποια άλλη / σκέφτεσαι κάποια άλλη, δεν έχει καμία απολύτως σημασία να το αναφέρεις. Αν την απάτησες, πρέπει πάντα να της το πεις (δεν την γλιτώνεις με αυτό), αλλά θα κάνει πολύ πιο εύκολη την όλη διαδικασία, αν απλά δεν αναφέρεις το άλλο πρόσωπο σε αυτήν.

Σταμάτησε οποιαδήποτε επαφή

Αφού χώρισες μαζί της, μην πας μετά στο σπίτι σου και της στέλνεις απολογητικά μηνύματα, καθώς θα της δημιουργήσεις μεικτά συναισθήματα. Θα πρέπει να κρατήσεις μια απόσταση και να δώσεις χρόνο και στους δυο σας να προχωρήσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την διαγράψεις από τα social media σου, εκτός αν θέλεις να βλέπεις πως προχωράει στην νέα της ζωή. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην την καλέσεις για να θυμηθείτε τις παλιές καλές στιγμές, σε περίπτωση που έχεις να κάνεις σεξ πάνω από 6 βδομάδες.


Διάβασε επίσης: 10 γραπτά μηνύματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να στείλεις σε μια γυναίκα!

Share.

Comments are closed.