Οι πιο ακριβές πόλεις για να ζήσει κανείς το 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ορισμένα μέρη του πλανήτη οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από τα εισοδήματα των νοικοκυριών, καθιστώντας την ιδιοκτησία κατοικίας όλο και πιο δύσκολη. Αυτο αποδεικνύει η έρευνα “Demographia International Housing Affordability”, η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει τις πιο ακριβές αγορές κατοικιών στον κόσμο.

Για την έρευνα αξιολογήθηκαν οι τιμές των κατοικιών σε 92 μητροπολιτικές περιοχές 8 χωρών: Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα (μόνο το Χονγκ Κονγκ), Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτές τις οκτώ χώρες, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μητροπολιτικές περιοχές με προσιτές τιμές στέγασης.

Προκειμένου να διαμορφωθεί η εν λόγω κατάταξη, ο μέσος όρος της τιμής των κατοικιών διαιρείται με το μέσο εισόδημα ενός νοικοκυριού. Η εν λόγω μέτρηση έχει ιστορικά κυμανθεί στο 3, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα όταν το median multiple είναι από 3,0 και κάτω, η έρευνα χαρακτηρίζει την αγορά ακινήτου “προσιτή”, από 3,1 – 4,0 “σχετικά απρόσιτη”, από 4,1 – 5,0 “σημαντικά απρόσιτη” και από 5,1 και πάνω “εξαιρετικά απρόσιτη”.

Η έρευνα έδειξε ότι οι “πολύ δυσβάσταχτες αγορές κατοικιών” βρίσκονται σήμερα στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα και τη Νέα Ζηλανδία, κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, και αναφέρθηκε και στην περσινή έκθεση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω τις 11 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για να ζήσει κανείς το 2021.

11. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία – βαθμολογία: 8,6

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @LONDON • #ThisIsLondon (@london)

Οποιοσδήποτε κάτοικος μπορεί να σας πει πόσο ακριβή είναι η ζωή στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη.

10. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια – βαθμολογία: 8,9

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Discover Los Angeles (@discoverla)

Η βαθμολογία του Λος Άντζελες μειώθηκε σε 8,9 το 2021 από 9,0 το 2020, και έγινε η 10η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

9. Χονολουλού, Χαβάη – βαθμολογία: 9,1

Η έκθεση Hawaii Realtors Association τον Φεβρουάριο έδειξε ότι η μέση τιμή στέγασης στο νησί Οάχου είναι 917.500 δολάρια. Συνολικά, οι τιμές των μονοκατοικιών στη Χαβάη έχουν αυξηθεί 20% σε σχέση με πέρυσι.

8. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια – βαθμολογία: 9,6

 

View this post on Instagram

 

A post shared by San Francisco (@onlyinsf)

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η περσινή βαθμολογία του, ρπιν την πανδημία, ήταν 8,6.

7. Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια – βαθμολογία: 9,6

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit San Jose (@visitsanjose)

Το Σαν Χοσέ ανέβηκε τέσσερις θέσεις την φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι, ενώ η συνολική του βαθμολογία αυξήθηκε από 8,5 σε 9,6.

6. Μελβούρνη, Αυστραλία – βαθμολογία: 9,7

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melbourne (@visitmelbourne)

Το 2020 η Μελβούρνη ήταν η τέταρτη πιο ακριβή πόλη για να ζει κανείς, μια θέση που δεν διατήρησε το 2021, η βαθμολογία της ωστόσο αυξήθηξε κατά 0,2 μονάδες.

5. Τορόντο, Καναδάς – βαθμολογία: 9,9

 

View this post on Instagram

 

A post shared by City of Toronto (@cityofto)

Η φετινή του βαθμολογία του Τορόντο το καθιστά, όχι μόνο τη δεύτερη πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς στον Καναδά, αλλά την δεύτερη πιο ακριβή στο δυτικό ημισφαίριο.

4. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία – βαθμολογία: 10,0

Η αγορά ενός μέσου σπιτιού στο Ώκλαντ κοστίζει δέκα φορές το μέσο εισόδημα. Η βαθμολογία του ανέβηκε κατά 1,4 μονάδες από πέρυσι.

3. Σίδνεϊ, Αυστραλία – βαθμολογία: 11,8

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sydney, Australia (@sydney)

Η πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς το 2020 στο νότιο ημισφαίριο είναι το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο αριθμό στην βαθμολογία της.

2. Βανκούβερ, Καναδάς – βαθμολογία: 13,8

Η πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κανείς στη Βόρεια Αμερική και το δυτικό ημισφαίριο, είναι το Βανκούβερ με βαθμολογία 13,8, η οποία αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι που ήταν 11,9.

1. Χονγκ Κονγκ – βαθμολογία: 20,7

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hong Kong 香港 (@hongkong.insta)

Για 11η συνεχή χρονιά, το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην πρώτη θέση ως η λιγότερο προσιτή πόλη όσον αφορά τις τιμές των κατοικιών. Ένα μεσαίο σπίτι κοστίζει περίπου 20 φορές πάνω από το μέσο εισόδημα.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τα 5 πολυτελή θέρετρα του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Share.

Comments are closed.