Οι Beatles παραλίγο να κάνουν τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”- “Έφαγαν” άκυρο από τον Τόλκιν!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα φανταζόσασταν ποτέ τον Τζον Λένον στον ρόλο του Γκόλουμ, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ ως Φρόντο, τον Τζορτζ Χάρισον ως Γκάνταλφ και τον Ρίνγκο Σταρ ως Σαμ από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”;

Και όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, αν ο συγγραφέας της δημοφιλούς τριλογίας, Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, δεν αρνιόταν να παραχωρήσει τα δικαιώματα της μεταφοράς της στην μεγάλη οθόνη στα “Σκαθάρια”, καθώς δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα ενός συγκροτήματος να πει την ιστορία του.

© Robert Patterson / Getty Images / Ideal Image

Όλα αυτά έγιναν γνωστά από τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη, Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε ζωή στην τριλογία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, στιγματίζοντας για πάντα τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ο Τζάκσον, ο οποίος γυρίζει αυτή την στιγμή το ντοκιμαντέρ “The Beatles: Get Back”, το οποίο περιέχει πλάνα από την ηχογράφηση του άλμπουμ “Let It Be”, είπε στο BBC ότι οι τέσσερις τους προσπάθησαν κάποτε να μεταφέρουν τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” στην μεγάλη οθόνη.

“Συγκεντρώνω μικρές πληροφορίες. Ανακρίνω τον Πολ γι’ αυτό. Ο Ρίνγκο δεν θυμάται πολλά”, είπε ο Τζάκσον.

Ο σκηνοθέτης είπε ότι στο συγκρότημα εστάλησαν αντίγραφα των βιβλίων “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” από τον παραγωγό τους, Ντένις Ο’Ντέλ, όταν επισκέφτηκαν την Ινδία στα τέλη της δεκαετίας του ’60. “Επειδή τότε ήταν τρεις, δεν νομίζω ότι ο Ρίνγκο πήρε ένα, αλλά ο Τζον, ο Πολ και ο Τζορτζ πήραν ο καθένας από ένα αντίτυπο του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” για να διαβάσουν στην Ινδία. Και ενθουσιάστηκαν με αυτό”, είπε ο Τζάκσον.

“Τελικά, δεν μπόρεσαν να πάρουν τα δικαιώματα από τον Τόλκιν, καθώς δεν του άρεσε η ιδέα να το κάνουν οι Beatles. Οπότε είπε όχι. Προσπάθησαν να το κάνουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Κάποια στιγμή σκέφτονταν σοβαρά να το κάνουν στις αρχές του 1968”.

Το BBC αναφέρει ότι αν η ταινία είχε φτάσει στην παραγωγή, το καστ θα αποτελούνταν από τους τα τέσσερα “σκαθάρια”, ενώ την σκηνοθεσία ίσως αναλάμβανε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο οποίος ήταν η πρώτη τους επιλογή.

© John Downing / Getty Images / Ideal Image

“Οι Beatles προσέγγισαν κάποτε τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ για να κάνει τον ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’. Αυτό έγινε πριν ο Τόλκιν πουλήσει τα δικαιώματα. Τον προσέγγισαν και τους είπε όχι. Μίλησα για αυτό με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Μου το επιβεβαίωσε” είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξη του ο σκηνοθέτης των ταινιών της Μέσης Γης.

“Ο Πολ ήταν πολύ ευγενικός. Είπε: ‘Καλύτερα που δεν κάναμε το δικό μας γιατί τότε δεν θα είχες κάνει το δικό σου και ήταν πολύ ωραίο που είδαμε το δικό σου’. Του είπα: ‘Αισθάνομαι άσχημα για τα τραγούδια. Εσείς θα είχατε σκαρώσει μερικές πολύ καλές μελωδίες για αυτό. Άλλωστε, ήσασταν οι Beatles. Είναι κρίμα που το χάσαμε.'”


Διαβάστε επίσης: Πίτερ Τζάκσον: Ο άνθρωπος που έδωσε ζωή στην τριλογία του Τόλκιν

Share.

Comments are closed.