Ο “Βασιλιάς της πολυτέλειας” ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά τον “Βασιλιά της πολυτέλειας”!

Tην Παρασκευή οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού αποκάλυψαν ότι οι συναλλαγές του διευθύνοντα συμβούλου του κολοσσού πολυτελών αγαθών LVMH, Μπερνάρ Αρνό, με τον Ρώσο ολιγάρχη, Νικολάι Σαρκίσοφ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως επιβεβαιώθηκε ύστερα από σχετικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που επικαλείτο πηγές του τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος (Tracfin).

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη από το 2022 και επικεντρώνεται σε συναλλαγές που σχετίζονται με ακίνητα στο Cheval Blanc Courchevel, ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Άλπεις που ανήκει στον όμιλο LVMH του Αρνό. Η Le Monde ανέφερε ότι ο Σαρκίσοφ αγόρασε μια σειρά από ακίνητα εκεί το 2018 μέσω ενδιάμεσων εταιρειών — αλλά ο τελικός αγοραστής αποδεικνύεται ότι είναι ο Αρνό, λένε οι ερευνητές.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος φέρεται να πλήρωσε στον Σαρκίσοφ περίπου 21,2 εκατομμύρια δολάρια για να κατέχει τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ ο Ρώσος επιχειρηματίας αποκόμισε κέρδη περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τις συμφωνίες τους. Αυτές οι συναλλαγές λειτούργησαν για να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων και την ταυτότητα του τελικού αγοραστή, ή του Αρνό. Ένας εκπρόσωπος του Αρνό φέρεται να αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg, ενώ οι εκπρόσωποι του Σαρκίσοφ δεν ήταν δυνατό να προσεγγιστούν. Παρόλα αυτά, πηγές κοντά στον ισχυρό άντρα της LVMH ισχυρίζονται ότι οι συμφωνίες ολοκληρώθηκαν νόμιμα.

Ο Νικολάι Σαρκίσοφ είναι κγνωστό ότι ελέγχει την ρωσική ασφαλιστική εταιρεία, RESO – Garantia, που έχει ιδρύσει ο αδερφός του, Σεργκέι. Σύμφωνα με γαλλικά έγγραφα, έγινε επίσης πρόξενος της Αρμενίας στην πόλη της Λυών το 2014 — η οποία απέχει μόλις δύο ώρες από το Courchevel. Ο Σαρκίσοφ φέρεται να άφησε αυτή τη θέση το 2019, ένα χρόνο μετά την αγορά του ακινήτου του στο χιονοδρομικό κέντρο, σύμφωνα με το Forbes Ρωσίας. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του το 2021 ανερχόταν σε 850 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αρνό, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός ως ο οξυδερκής επιχειρηματίας και ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του κόσμου της πολυτέλειας, έχει στην κατοχή του μια ποικιλία από παγκοσμίως αγαπημένες μάρκες, με πιο πρόσφατη την αμερικανική εταιρεία Tiffany & Co. Αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Έλον Μασκ, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.


Διαβάστε επίσης: Μπερνάρ Αρνό: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον πιο πλούσιο άντρα στον πλανήτη

Share.

Comments are closed.