Ο Τιμ Μπάρτον αντέδρασε στις εμφανίσεις των Κέιτζ και Κίτον στο “The Flash”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ο Τιμ Μπάρτον μίλησε για τον αντίκτυπο που είχε η ακύρωση της ταινίας του η Warner Bros., καθώς και πώς ένιωσε βλέποντας το “The Flash” των DC Studios.

“Οχι, δεν μετανιώνω. Θα πω το εξής: όταν δουλεύεις τόσο πολύ σε μια ταινία και δε γίνεται στο τέλος, σε επηρεάζει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί παθιάζεσαι με πράγματα, και κάθε πράγμα είναι ένα άγνωστο ταξίδι, και δεν ήταν ακόμα εκεί. Αλλά είναι μια από αυτές τις εμπειρίες που δεν σε αφήνουν ποτέ, μόνο για λίγο”, είπε ο σκηνοθέτης.

Μετά την επιτυχία του franchise των ταινιών Batman για την Warner Bros., ο Μπάρτον επρόκειτο να σκηνοθετήσει τον Νίκολας Κέιτζ ως τον Man of Steel στο “Superman Lives” στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, η ταινία έμεινε στο ράφι αφού πέρασε σχεδόν δύο χρόνια στην προπαραγωγή.

Ο Κέιτζ έκανε μία cameo εμφάνιση ως Superman στο “The Flash” του Αντι Μουσιέτι , στο οποίο μάχεται μια γιγάντια αράχνη καθώς το πολυσύμπαν αρχίζει να καταρρέει. Η ταινία με υπερήρωες του 2023 βλέπει επίσης την επιστροφή του Μάικλ Κίτον ως Batman, με τον οποίο ο Μπάρτον συνεργάστηκε στο “Batman” του 1989 και στο σίκουελ “Batman Returns” του 1992.

Ο Μπάρτον αντέδρασε στον Superman του Κέιτζ και στον Batman του Κίτον, συγκρίνοντας τα cameo με την πρόσφατη τάση επανασχεδιασμού ταινιών και χαρακτήρων χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα AI.

“Όλο αυτό πηγαίνει σε ένα άλλο θέμα τεχνητής νοημοσύνης, και αυτός είναι ο λόγος που νομίζω ότι έχω τελειώσει πλέον με τα στούντιο. Μπορούν να πάρουν αυτό που έκανες, το ‘Batman’ ή οτιδήποτε άλλο, και να το οικειοποιηθούν πολιτιστικά, ή όπως θέλεις πες το. Αν και είσαι σκλάβος της Disney ή της Warner Brothers, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Έτσι, στα τελευταία χρόνια της ζωής μου, είμαι σε ήσυχη εξέγερση ενάντια σε όλα αυτά”, είπε ο Μπάρτον.

Ο Μπάρτον επέκρινε τη χρήση ΑΙ για τον επανασχεδιασμό χαρακτήρων της Disney στο στυλ των ταινιών του σε συνέντευξή του στην “The Independent”, λέγοντας: “Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα που μου προκαλεί. Μου θύμισε όταν κάποτε, κάποιοι άλλοι πολιτισμοί έλεγαν: ‘Μην με φωτογραφίζεις γιατί η κάμερα σου παίρνει την ψυχή’.”

“Αυτό που κάνει είναι ότι σου ρουφάει κάτι” συνέχισε. “Χρειάζεται κάτι από την ψυχή ή τον ψυχισμό σου. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό, ειδικά αν έχει να κάνει με εσένα. Είναι σαν ένα ρομπότ που παίρνει την ανθρωπιά, την ψυχή σου” πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Ο Τιμ Μπάρτον έχει το πιο cool σπίτι στο Λονδίνο! – Κοστίζει 23 εκατ. ευρώ

Share.

Comments are closed.