Ο Σπάικ Λι τα “έβαλε” με τον γαμπρό του Τραμπ και τον αποκάλεσε ηλίθιο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διάσημος σκηνοθέτης Σπάικ Λι, ο οποίος είναι υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ, πριν δύο μέρες συμμετείχε στην εκπομπή “The Joe Madison Show” του online ραδιοφωνικού σταθμού SiriusXM, προκειμένου να καταγγείλει την δήλωση ότι “οι μαύροι Αμερικανοί δεν έχουν την επιθυμία να πετύχουν”, που έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο ανώτερος σύμβουλος και γαμπρός του Ντόναλντ Τραπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

“Είμαι τόσο κουρασμένος από τους λευκούς ανθρώπους που μας λένε τι πρέπει να κάνουμε”, είπε ο Λι στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα. “Πώς θα μπορούσε αυτός ο τύπος, πώς θα μπορούσε αυτός ο ηλίθιος να πει τι πρέπει να κάνουν οι μαύροι; Είναι λες και δεν υπήρχαν 400 χρόνια δουλείας, συστηματικός ρατσισμός και… η λίστα συνεχίζεται […] και έρχεται αυτός ο τύπος να πει στους μαύρους ανθρώπους ότι δεν θέλουν να πετύχουν; Ας έρθει να τα πει αυτά στο Μπρούκλιν ή στο Χάρλεμ.”

Ο Κούσνερ αντιμετώπισε και άλλες αντιδράσεις, μετά την εμφάνιση του στην εκπομπή “Fox & Friends” την Δευτέρα, όπου υπερασπίστηκε τη σχέση του πεθερού του με τους μαύρους ψηφοφόρους. “Νομίζω ότι σε πολλές κοινότητες μαύρων, που είναι ως επί το πλείστον Δημοκρατικοί, οι πολιτικές του Προέδρου Τραμπ μπόρεσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τα προβλήματα για τα οποία διαμαρτύρονται. Αλλά δεν μπορεί να θέλει να επιτύχουν περισσότερο απ’ ό, τι το θέλουν οι ίδιοι”, είπε ο Κούσνερ.

Ο Λι πρόσθεσε, “Πρώτα απ ‘όλα, αυτός ο τύπος είναι αλήτης. Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χτίστηκαν με την κλοπή της γης από τους ιθαγενείς Αμερικανούς και τη γενοκτονία τους σε συνδυασμό με τη δουλεία. Χτίσαμε λοιπόν αυτήν τη χώρα! Άρα, τι διάολο λέει; Δεν θέλουμε να πετύχουμε; Είναι τρελός!”

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στα σχόλια του Κούσνερ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν στο Ορλάντο. “Του (Τραμπ) αρέσει να μιλάει για την ανεργία των μαύρων, ‘Δείτε πόσο χαμηλή είναι η ανεργία στις μαύρες κοινότητες’ – αλλά ξέρετε κάτι; Η ανεργία ήταν πραγματικά υψηλή όταν ανέλαβα και καταφέραμε να την ρίξουμε σε χαμηλά επίπεδα και συνέχισε να μειώνεται”, δήλωσε ο Ομπάμα. “Και θέλει να το πιστωθεί, λέει ότι είναι ο καλύτερος πρόεδρος για τους μαύρους ανθρώπους μετά τον Αβραάμ Λίνκολν […] Ο γαμπρός του λέει ότι οι μαύροι πρέπει να θέλουν να είναι επιτυχημένοι, αυτό είναι το πρόβλημα. Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Τι βιβλία ιστορίας διαβάζουν;”

Διαβάστε επίσης: 8 κορυφαίες ταινίες του Σπάικ Λι που πρέπει να δείτε έστω μια φορά στην ζωή σας

Share.

Comments are closed.