Ο Σον Κόνερι αναδείχτηκε ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το βρετανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό περιοδικό “Radio Times”, πρόσφατα διεξήγαγε μια δημοσκόπηση σε περισσότερους από 14.000 θαυμαστές της σειράς ταινιών James Bond, προκειμένου να ανακαλύψει ποιος είναι ο ηθοποιός που ενσάρκωσε καλύτερα τον θρυλικό πράκτορα 007 του Ίαν Φλέμινγκ.

Την πρωτιά κέρδισε με διαφορά ο Σον Κόνερι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που υποδήθηκε τον Βρετανό πράκτορα στην μεγάλη οθόνη, στην ταινία “Dr. No” το 1962. Ο Κόνερι κέρδισε εύκολα τους άλλους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής σειράς σε πολλούς γύρους ψηφοφορίας, συγκεντρώνοντας το 44% των ψήφων.

Ο 89χρονος ηθοποιός, ο οποίος υποδήθηκε τον James Bond σε έξι επίσημες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς, καθώς και στο ανεπίσημο remake του “Thunderball” με τίτλο “Ποτέ Μην Ξαναπείς Ποτέ” το 1983, στον πρώτο γύρο της δημοσκόπησης “κονταροχτυπήθηκε” με τον Ντάνιελ Γκρεγκ – ο οποίος πρωταγωνίστησε στις πέντε πιο πρόσφατες ταινίες Bond – και κέρδισε με 56%.

Στον δεύτερο γύρο της δημοσκόπησης, οι ερωτηθέντες είχαν να επιλέξουν μεταξύ του Πιρς Μπρόσναν, ο οποίος έδωσε νέα πνοή στο μυθικό πράκτορα και ουσιαστικά τον έβαλε στον 21ο αιώνα, και του Τζορτζ Λεΐζονμπι, ο οποίος υποδήθηκε τον πράκτορα το 1969 στην ταινία “Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος”. Ο Μπρόσναν κέρδισε με 76%.

Στον τρίτο γύρο, ο Τίμοθυ Ντάλτον, ο οποίος έπαιξε τον James Bond στις ταινίες “Με το δάκτυλο στη σκανδάλη” (1987) και “Προσωπική εκδίκηση” (1989), κέρδισε με 59% τον Ρότζερ Μουρ, ο οποίος υποδήθηκε τον πράκτορα 007 σε 7 συνολικά ταινίες.

Στον τελευταίο γύρο της δημοσκόπησης βρέθηκαν οι Κόνερι, Μπρόσναν και Ντάλτον, με τον πρώτο να κερδίζει το 44%, ενώ οι άλλοι δύο κέρδισαν 23% και 32% αντίστοιχα.

Απ’ όλους τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον θρυλικό πράκτορα James Bond, ο Σον Κόνερι είναι ίσως ο μοναδικός που δεν ενθουσιάστηκε πολύ με τον ρόλο του. Μάλιστα το 1964 δηλωσε στους New York Times ότι δεν θαυμάζει καθόλου τον χαρακτήρα του ρόλου που υποδύεται, λέγοντας πως δεν είναι ο τύπος του.

Για την ιστορία, αξίζει να πούμε ότι αρχική επιθυμία του Ίαν Φλέμινγκ για τον ρόλο του Bρετανού μυστικού πράκτορα 007 ήταν να τον ενσαρκώσει ο Κάρι Γκραντ, αλλά βλέποντας την απήχηση που είχε στο κοινό ο Σον Κόνερι και την εισπρακτική επιτυχία του “Δρ. Νο” αποφάσισε να κάνει πίσω.

Διαβάστε επίσης: 6 στυλιστικές συμβουλές αν θέλεις να δείχνεις σαν τον James Bond

Share.

Comments are closed.