Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο λέει ότι η ομιλία του κατά του Τραμπ λογοκρίθηκε στα Gotham Awards

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπε ότι η ομιλία του στα Gotham Awards 2023 στη Νέα Υόρκη λογοκρίθηκε εν αγνοία του λόγω των σχολίων που περιείχε κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντε Νίρο ανέβηκε στη σκηνή των Gotham Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στα οποία ο διάσημος ηθοποιός παρέλαβε το τιμητικό βραβείο της διοργάνωσης στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, “Killers of the Flower”. Αφού διάβασε κάποιες παρατηρήσεις για την ταινία, είπε ότι το πρώτο μέρος της ομιλίας του είχε αφαιρεθεί, καθώς περιλάμβανε μεταξύ άλλων σχόλια κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέχεια, διάβασε το τμήμα της ομιλίας που έλειπε από το κινητό του, λέγοντας: “Η ιστορία δεν είναι πλέον ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και τα γεγονότα αντικαθίστανται από εναλλακτικά γεγονότα και οδηγούνται από θεωρίες συνωμοσίας και ασχήμια. Στη Φλόριντα, οι νεαροί μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν για προσωπικό τους όφελος. Η βιομηχανία του θεάματος δεν είναι άτρωτη σε αυτή την πάθηση. Ο Δούκας, Τζον Γουέιν, είπε τη διάσημη φράση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς: ‘Δεν αισθάνομαι ότι κάναμε λάθος που τους αφαιρέσαμε αυτή τη σπουδαία χώρα. Υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρειάζονταν νέα γη και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν εγωιστικά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους’”.

Ο Ντε Νίρο πρόσθεσε: “Το ψέμα έχει γίνει απλώς ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιο του τσαρλατάνου. Ο πρώην πρόεδρος μας είπε ψέματα περισσότερες από 30.000 φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του και συνεχίζει τον ίδιο ρυθμό στην τρέχουσα εκστρατεία διεκδίκησης της προεδρίας. Αλλά με όλα τα ψέματά του, δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του. Επιτίθεται στους αδύναμους, καταστρέφει τα δώρα της φύσης και δείχνει ασέβεια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την ‘Ποκαχόντας’ ως προσβολή. Οι κινηματογραφιστές, από την άλλη πλευρά, προσπαθούν – εδώ είναι που μπήκα εγώ και είδα ότι είχαν μονταριστεί όλα αυτά”.

Στη συνέχεια ο Ντε Νίρο αρνήθηκε να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της ταινίας, την Apple, αναφερόμενος στην αφαίρεση μέρους της ομιλίας του: “Δεν έχω διάθεση να τους ευχαριστήσω καθόλου για αυτό που έκαναν. Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό, αλήθεια;”

Με πληροφορίες από The Guardian


Διαβάστε επίσης: Ρόμπερτ Ντε Νίρο: “Ντροπή σου” φώναξε στην πρώην βοηθό του που τον κατηγορεί για παρενόχληση

Share.

Comments are closed.