Ο Ντέιβιντ Φίντσερ εξήγησε τους λόγους που ακυρώθηκε το “Mindhunter”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ μίλησε πρόσφατα για την ακύρωση της δημοφιλούς σειράς “Mindhunter” που προβάλλεται στο Netflix, η οποία επιβεβαιώθηκε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί με μία 3η σεζόν στις αρχές του 2023.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο γαλλικό περιοδικό Première, ο σκηνοθέτης είπε ότι τα προβλήματά τους με την ανάπτυξη των χαρακτήρων και τα μεγάλα χρηματικά ποσά για την παραγωγή της σειράς συνέβαλαν στην απόφαση του Netflix να την ακυρώσει.

“Ίσως το ‘House of Cards’ να μην ήταν τεράστιο ρίσκο, αλλά το ‘Mindhunter’ ήταν. [Ήταν] μία διαδικασία για συμπεριφορικές επιστήμες που δεν ήταν X-Files, ούτε CSI, ούτε Criminal Minds, αλλά θα λειτουργούσε ως το πορτρέτο ενός άντρα που χάνει την παρθενιά του στον κόσμο των ψυχοσεξουαλικών σαδιστών. Δεν μπορέσαμε να την ολοκληρώσουμε, αλλά ήταν ένα στοίχημα”, εξήγησε ο Φίντσερ.

“Ακριβή σειρά επίσης. Πολύ ακριβή. Πήγαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε μέχρι που κάποιος τελικά μας είπε: ‘Δεν έχει νόημα να παράγουμε αυτήν τη σειρά έτσι, εκτός αν μπορείτε να μειώσετε τον προϋπολογισμό ή να την κάνετε πιο ποπ, ώστε να τη δουν περισσότεροι άνθρωποι”, πρόσθεσε.

Δήλωσε επίσης ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να αλλάξουν την προσέγγισή τους στην σειρά, οπότε το Netflix “με σεβασμό” τους ενημέρωσε ότι το ‘Mindhunter’ δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί.

“Πάντα κάνω ένα μικρό βήμα στην άκρη από αυτό που περιμένουν από εμένα. Διαφορετικά, δεν με ενδιαφέρει”, δήλωσε ο Φίντσερ. “Σε μια δοκιμαστική προβολή του ‘Seven’, λίγο πριν τα φώτα ανοίξουν, ενώ όλοι ήθελαν να πάρουν αέρα, έπιασα τον παραγωγό να με βρίζει λέγοντας, ‘Αυτός ο τύπος πήρε ένα υπέροχο θρίλερ και το έκανε ξένη ταινία!'”.

Ο Φίντσερ επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο του 2023 ότι η σειρά τελείωνε με τη δεύτερη σεζόν, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2019. “Είμαι πολύ περήφανος για τις δύο πρώτες σεζόν. Αλλά είναι ένα πολύ ακριβό σόου και, στα μάτια του Netflix, δεν προσελκύσαμε αρκετό κοινό για να δικαιολογήσουμε μια τέτοια επένδυση [για την 3η σεζόν]”, είπε.

Η επίσημη σύνοψη του Mindhunter:

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, δύο πράκτορες του FBI διευρύνουν την επιστήμη της εγκληματολογίας εμβαθύνοντας στην ψυχολογία του φόνου και πλησιάζοντας αληθινά “τέρατα”.


Διαβάστε επίσης: “Mindhunter”: Ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει 3η σεζόν

Share.

Comments are closed.