Ο Μπρένταν Φρέιζερ είναι πλέον βραβευμένος με Όσκαρ, μία εξέλιξη που πολλοί λίγοι άνθρωποι θα έβλεπαν να έρχεται πριν από λίγα χρόνια.

Ο 54χρονος σταρ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία “The Whale” στην 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής. Με το χρυσό αγαλματίδιο ολοκλήρωσε μία εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν, δεδομένου ότι κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα βραβεία Critic’s Choice και στα βραβεία Screen Actors Guild, ενώ έλαβε υποψηφιότητες για σχεδόν κάθε σημαντικό βραβείο ερμηνείας, συμπεριλαμβανομένης μιας Χρυσής Σφαίρας και ενός BAFTA.

Στο δράμα που σκηνοθετεί ο Ντάρεν Αρονόφσκι, ο Φρέιζερ υποδύεται τον Τσάρλι, έναν ομοφυλόφιλο υπέρβαρο άνδρα 600 που προσπαθεί απεγνωσμένα να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του, Έλι (την οποία υποδύεται η σταρ των Stranger Things, Σάντι Σινκ). Οι κριτικές για την ταινία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ, ήταν ανάμεικτες, η ερμηνεία ωστόσο του έχει επαινεθεί ακόμη και από τους επικριτές της ταινίας.

“Ξεκίνησα την καριέρα μου σε αυτή τη βιομηχανία πριν από 30 χρόνια, σίγουρα δεν μου ήρθαν όλα εύκολα, αλλά υπήρχε μια ευκολία που δεν εκτιμούσα εκείνη την εποχή, μέχρι που σταμάτησε”, είπε ο Φρέιζερ κατά τη διάρκεια της συναισθηματικής του ομιλίας. Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι: “Του είμαι ευγνώμων που μου έδωσε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με παρέσυρε”.

© Getty Images / Ideal Image

Τέλος, απευθύνθηκε στους υπόλοιπους ηθοποιούς που ήταν υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία, λέγοντας: “Κύριοι, αποκαλύψατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας, όπως κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει”, και πρόσθεσε “Και είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομά μου δίπλα σας σε αυτή την κατηγορία.”

Σχεδόν τόσο εντυπωσιακό όσο η ερμηνεία του Φρέιζερ, είναι το γεγονός ότι αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος του ηθοποιού εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πιο αξιόπιστους αστέρες του Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του ’00, ο Φρέιζερ δεν είχε πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη ταινία από το 2010. Αυτό οφειλόταν σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών ζητημάτων, προβλημάτων υγείας και των συνεπειών από μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση από τον Φίλιπ Μπερκ, τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξένων Τύπου του Χόλιγουντ.

Ο χρόνος που πέρασε ο ηθοποιός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον βοήθησε να δείξει στο υπόλοιπο Χόλιγουντ τι του έλειπε, κάτι που μάλλον είχε καταλάβει και ο ίδιος ο Αρονόφσκι, ο οποίος του εμπιστεύτηκε τον ρόλο που του χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο.

Μην περιμένετε ο Φρέιζερ να αποσυρθεί από τις κάμερες μετά τον θρίαμβό του. Ο ηθοποιός έχει συγκεντρώσει αρκετούς τηλεοπτικούς ρόλους ως μέρος της επιστροφής του, συμπεριλαμβανομένου του “Doom Patrol” του HBO Max, . Θα εμφανιστεί επίσης στο “Killers of the Flower Moon”, την επερχόμενη προσαρμογή του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα Ντέιβιντ Γκραν από τον Μάρτιν Σκορτσέζε.


Διαβάστε επίσης: Οι πιο αξέχαστες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία των Όσκαρ