Ο Μπεν Άφλεκ είπε ποια ήταν η “απαίτηση” του Μάικλ Τζόρνταν για την ταινία “Air”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Μπεν Άφλεκ είπε ότι ποτέ δεν θα έκανε την ταινία “Air” χωρίς τις ευλογίες του Μάικλ Τζόρνταν, αλλά αυτές οι ευλογίες συνοδεύτηκαν από ένα σημαντικό αίτημα: Την συμμετοχή της Βαϊόλα Ντέιβις.

Πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) του Τέξας το βράδυ του Σαββάτου, ο Άφλεκ είπε: “Είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Μάικλ Τζόρνταν, γιατί απλά δεν θα έκανα αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω: ‘Τι έχει σημασία για σένα; Είναι ενδιαφέρον;’ και ειλικρινά, είχε μερικά πράγματα να πει που είχαν σημασία.”

“Ένα από αυτά ήταν ότι ο Χάουαρντ Γουάιτ έπρεπε να είναι στην ταινία”, είπε ο Άφλεκ, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της μάρκας Jordan. Στο άκουσμα του ονόματος του Γουάιτ, ο Άφλεκ συνειδητοποίησε ότι είχε την ευκαιρία να περάσει από κάστινγκ τον Κρις Τάκερ, με τον οποίο ήθελε να συνεργαστεί πολύ καιρό.

“Πήρα το σενάριο και είχα την ευκαιρία να ξαναμιλήσω με τον Μάικλ. Ο Μάικλ Τζόρνταν, για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο εκφοβιστικούς, εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας”, είπε ο Άφλεκ. “Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτή την έκφραση στο πρόσωπό του. Ήταν μία έκφραση ευλάβειας, δέους, αγάπης, ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Είπε, ‘Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη μητέρα μου.’ Είπα, ‘Ποια ηθοποιός θα ήθελες να υποδυθεί τη μαμά σου;’ Μου είπε, ‘Λοιπόν, πρέπει να είναι η Βαϊόλα Ντέιβις.'”

“Αυτό είναι σαν να λες, ‘Μπορώ να παίξω μπάσκετ στο γήπεδο σου;’ ‘Ναι, αν πάρεις τον Μάικλ Τζόρνταν’. Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ”, συνέχισε ο Άφλεκ. “Αυτή είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν είσαι επιτυχημένος. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν έχεις καταφέρει κάτι. Αλλά, ειλικρινά, πάντα ένιωθα ότι αν ήμουν σκηνοθέτης μια μέρα και είχα τη Βαϊόλα Ντέιβις σε μια ταινία, αυτό θα ήταν πραγματικά κάτι. Αυτό θα σήμαινε τον κόσμο για μένα. Και το έκανε.”

“Αυτή είναι η καλύτερη βραδιά της επαγγελματικής μου ζωής και θέλω να καλωσορίσω την καλύτερο ηθοποιό στον κόσμο”, κατέληξε, καλωσορίζοντας την Ντέιβις στη σκηνή, λίγο πριν το κοινό δει για πρώτη φορά το “Air”.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Καταχειροκροτήθηκε η ταινία “Air” των Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον

Share.

Comments are closed.