Ο Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε νέα ταινία για τον Ιησού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται σε μια περιοδεία στην Ιταλία μετά τις Κάννες, όπου κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια ταινία για τον Ιησού.

“Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να φαντάζομαι και να γράφω ένα σενάριο για μια ταινία με θέμα τον Ιησού”, δήλωσε ο δημοφιλής σκηνοθέτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα θρήσκος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “Η Παγκόσμια Αισθητική της Καθολικής Φαντασίας” στο Βατικανό. “Και πρόκειται να ξεκινήσω άμεσα”, συμπλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η ταινία πιθανόν να είναι και η επόμενή του.

Επίσης το Σάββατο, πριν από την παρακολούθηση του συνεδρίου, ο Σκορσέζε και η σύζυγός του Έλεν Μόρις συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο, κάνοντας μία σύντομη, ιδιωτική συνομιλία στο Βατικανό.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το ιταλικό ιησουιτικό περιοδικό La Civiltà Cattolica και το Πανεπιστήμιο Georgetown. Ο Antonio Spadaro, εκδότης του περιοδικού, ανέφερε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του La Civiltà Cattolica, ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σκορσέζε με τον Πάπα, εναλλάσσονταν αναφορές στις ταινίες του καθώς και ιστορίες από τα γυρίσματα.

Όσον αφορά τις κινηματογραφικές αναφορές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Σκορσέζε εξέφρασε τον θαυμασμό του για το “Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο” του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Μίλησε επίσης για το νόημα του δικού του έπους “Ο Τελευταίος Πειρασμός” (1988) και “το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού” που αντιπροσωπεύεται από το μικρότερης κλίμακας δράμα του 2016, “Σιωπή”, το οποίο προβλήθηκε το 2016 στο Βατικανό. Ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας και είναι γνωστό ότι εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών ελπίζοντας να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το Variety, o μάνατζερ του Σκορσέζε, Ρικ Γιορν, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για ένα σχόλιο σχετικά με το νέο έργο του σκηνοθέτη που σχετίζεται με τη θρησκεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική περιοδεία του Σκορσέζε περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από προβολές ταινιών του, σε συνδυασμό με έργα που έχουν εμπνεύσει τη δουλειά του. Σήμερα ο σκηνοθέτης θα εισηγηθεί ένα master class σε φοιτητές της σχολής κινηματογράφου Centro Sperimentale της Ρώμης, και την Παρασκευή θα είναι καλεσμένος στην Cineteca di Bologna, την ταινιοθήκη υπεύθυνη για το φεστιβάλ Il Cinema Ritrovato αφιερωμένη στην κινηματογραφική κληρονομιά.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Μάρτιν Σκορσέζε: Αυτός είναι ο λόγος που απέρριψε τη σκηνοθεσία της “Λίστας του Σίντλερ”

Share.

Comments are closed.