Από τη στιγμή που πέτυχε το νικητήριο καλάθι που χάρισε το πρωτάθλημα στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μάικλ Τζόρνταν βρέθηκε και παρέμεινε στο προσκήνιο της μπασκετικής μας συνείδησης. Κατέκτησε τα παρκέ την δεκαετία του ’80 και του ’90, και κατάφερε να γίνει αθλητής-σύμβολο.

Για πολλούς είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του μπάσκετ όλων των εποχών, και όχι άδικα, ο ίδιος ωστόσο πιστεύει ότι η καριέρα του δεν θα ήταν ίδια αν έπαιζε στην σημερινή εποχή των social media. Σε μια συνέντευξη του στο Cigar Aficionado, ο θρύλος του NBA εξέθεσε τις σκέψεις του σχετικά με τις εποχές που ζούμε και μάλιστα αποκάλυψε ότι παραδείγματα αθλητών, όπως ο Τάιγκερ Γουντς, του αποδεικνύουν ότι δεν θα ήταν ο παίκτης που ήταν την δεκαετία του ’90 αν υπήρχαν τα social media εκείνη την εποχή.

“O Τάιγκερ ήταν στις αρχές της καριέρας του την εποχή που τελείωνε η δική μου καριέρα. Στη συνέχεια, αυτό που άλλαξε από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν η εμφάνιση των social media,” είπε ο Τζόρνταν.

“Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που μπόρεσαν να τα χρησιμοποιήσουν για οικονομικό όφελος, κάποιος όμως σαν και μένα – εννοεί τον Γουντς – δεν ξέρω αν θα ήταν εύκολο να μπορεί να επιβιώσει την εποχή του Twitter, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα και κάτι πολύ αθώο μπορεί εύκολα να παρερμηνευθεί.” Στην περίπτωση του Τάιγκερ ωστόσο, το “πολύ αθώο” ήταν τα διάφορα περιστατικά απιστίας στα οποία είχε περιπέσει, τα οποία έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα και επηρέασαν αισθητά την αθλητική του απόδοση.

H ειλικρινής εκτίμηση του Τζόρνταν, θέτει το ερώτημα αν θα ήταν εξίσου καλός αν έπαιζε σήμερα, αλλά και το εάν θα ήταν καλύτερος από τον ΛεΜπρον Τζέιμς αν έπαιζαν ταυτόχρονα.

Αξίζει να πούμε ότι το βιντεο που θα δείτε παρακάτω μαγνητοσκοπήθηκε το 2017 (ανέβηκε στο YouTube πριν μερικές ημέρες) και περιλαμβάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη ζωή, τις επιχειρήσεις, το γκολφ, το μπάσκετ, το καλό κρασί και – φυσικά – τα πούρα, μεταξύ του συντάκτη και εκδότη του Cigar Aficionado, Marvin R. Shanken, και του Τζόρνταν.


Διαβάστε επίσης: “One Man and His Shoes”: Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τον Μάικλ Τζόρνταν, κάνετε λάθος