Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλεσε “φανταστικό” το “Top Gun: Maverick”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε πως λάτρεψε το “Top Gun: Maverick” και παραδόξως δεν είπε τίποτα κακό για το σίκουελ της ταινίας του 1986.

Μιλώντας στο podcast ReelBlend του CinemaBlend χθες, ο σκηνοθέτης του “Once Upon A Time In Hollywood” και του “Pulp Fiction”, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το “Top Gun: Maverick”, λέγοντας πως: “Κανονικά δεν μιλάω τόσο πολύ για νέες ταινίες γιατί αναγκάζομαι να λέω μόνο καλά πράγματα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση λάτρεψα το Top Gun: Maverick. Νομίζω ότι ήταν φανταστικό.”

Στην συνέχεια ο Ταραντίνο χαρακτήρισε “θαυμάσια” την νέα ταινία, και επαίνεσε το “West Side Story” του Στίβεν Σπίλμπεργκ. “Το είδα [Top Gun: Maverick] στους κινηματογράφους. Αυτό και το “West Side Story” του Σπίλμπεργκ παρείχαν ένα αληθινό κινηματογραφικό θέαμα, το είδος που σχεδόν πίστευα ότι δεν θα έβλεπα πια. Ήταν φανταστικό.”

Ο Ταραντίνο ήταν από καιρό θαυμαστής του Τόνι Σκοτ, του ανθρώπου πίσω από την αρχική ταινία Top Gun, ο οποίος πέθανε δυστυχώς το 2012, και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα που ο σκηνοθέτης του σίκουελ, Τζόζεφ Κοσίνσκι, απέτινε φόρο τιμής στο σκηνοθετικό στυλ του Σκοτ.

“[Ο Τζόζεφ Κοσίνσκι] έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο σεβασμός και η αγάπη του Τόνι ήταν σε κάθε καρέ. Ήταν σχεδόν σε κάθε απόφαση. Ήταν συνειδητά εκεί, αλλά με αυτόν τον πολύ ωραίο τρόπο που ήταν πραγματικά άξιος σεβασμού. Και νομίζω ότι ήταν σε κάθε απόφαση που έπαιρνε ο Τομ [Κρουζ] για την ταινία.”

Ο Ταραντίνο επανέλαβε: “Είναι ό,τι πιο κοντά θα φτάσουμε ποτέ στο να δούμε μία ακόμη ταινία του Τόνι Σκοτ, ​​και ήταν μια καταπληκτική ταινία.”

Για ένα δευτερόλεπτο, φάνηκε ότι ο Ταραντίνο είχε ένα παράπονο για το “Top Gun: Maverick”, σε μια κατά τα άλλα λαμπρή κριτική. Ο σκηνοθέτης είπε ότι η σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Τομ Κρουζ, Maverick, και ο χαρακτήρας του Βαλ Κίλμερ, Iceman, επανενώθηκαν, ήταν “σχεδόν πολύ φθηνή”, αλλά πρόσθεσε σε πως: “λειτουργεί… Αποδίδει απολύτως. Είναι λίγο σαν ο Τσάρλι Τσάπλιν να πεθαίνει στην τελευταία σκηνή του Limelight… αλλά λειτουργεί. Το περιμένεις και η γ@μ#μενη σκηνή αποδίδει.”


Διαβάστε επίσης: Κουέντιν Ταραντίνο: Οι 11 αγαπημένες ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη

Share.

Comments are closed.