Ο Κάνιε Γουέστ δήλωσε ότι ο σκάνδαλο Balenciaga είναι απόδειξη ότι οι διασημότητες του Χόλιγουντ έχουν φιμωθεί, ενώ προέτρεψε τον Έλον Μασκ να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του διαβόητου ακροδεξιού συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς στο Twitter.

Ο ράπερ έκανε αυτές τις δηλώσεις έξω από μία Μεσσιανική Εκκλησία το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Μίλησε για την προσωπική του κατάρρευση μετά την διακοπή της συνεργασίας του με την adidas, κάτι που κατά την γνώμη του εξόργισε τους περισσότερους ανθρώπους παρά τα δημοσιεύματα που γράφουν το αντίθετο, και αναφέρθηκε στο πόσο λίγες διασημότητες κατέκριναν την εξωφρενικά ακατάλληλη διαφημιστική καμπάνια της Balenciaga που παρουσιάζει μικρά κορίτσια να ποζάρουν με αρκουδάκια με θέμα το BDSM.

Όσον αφορά την ρήξη της σχέσης του με την adidas, είπε:

Προσπαθούν να με καταστρέψουν στον Τύπο. Προσπαθούν να καταστρέψουν όλες τις επιχειρήσεις μου ταυτόχρονα και ο κόσμος το είδε. Και κανείς δεν λέει τίποτα. Ξέρετε, εφόσον καμία από τις διασημότητες δεν λέει τίποτα, αποδεικνύει ότι οι διασημότητες ελέγχονται.”

Όσον αφορά την Balenciaga, ο Κάνιε Γουέστ είπε:

“Κανείς δεν μιλάει για την κατάσταση στην Balenciaga. Αυτό απλά σας δείχνει όλες αυτές τις διασημότητες εδώ έξω – μην τους αφήσετε να σας επηρεάσουν με κανέναν τρόπο, επειδή, με τη σειρά τους, ελέγχονται από τους ανθρώπους που επηρεάζουν πραγματικά τον κόσμο.”

Σχετικά με την “celebrity influencer” κουλτούρα είπε:

“Δεν υπάρχει αυτό που λέμε celebrity influencer. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν υπηρετούν τον Θεό, αν υπηρετούσαν τον Θεό, θα πίστευαν αυτό για το οποίο μιλάνε.”

Μιλώντας για την Αμερική, την οποία χαρακτηρίζει “χριστιανική χώρα”, ο ράπερ έθιξε διακριτικά το θέμα του πώς ο Έλον Μασκ δεν επαναφέρει τον λογαριασμό του Άλεξ Τζόουνς στο Twitter.

“Ένα άλλο θέμα που έχω είναι ότι ο Έλον δεν θα επαναφέρει τον Άλεξ Τζόουνς. Ο Άλεξ Τζόουνς είναι χριστιανός”, ενώ δήλωσε πώς πιστεύει ότι είναι άδικο ο Έλον να αποφασίζει ποιος θα παραμείνει στην πλατφόρμα.


Διαβάστε επίσης: Κάνιε Γουέστ: Πορνό και άσεμνες φωτογραφίες της Καρντάσιαν έδειχνε στους υπαλλήλους του