Ο “Διάβολος” θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας στην προσεχή έκθεση του Νικ Κέιβ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ανάσταση του Χριστού γιορτάστηκε ευρέως σε όλο τον κόσμο το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά ο Διάβολος θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας σε μια προσεχή έκθεση του Νικ Κέιβ στην γκαλερί Xavier Hufkens.

Η έκθεση του “σκοτεινού πρίγκιπα” που θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2024 στις Βρυξέλλες, θα παρουσιάσει το πρώτο σημαντικό σύνολο εικαστικών έργων του Κέιβ, με τίτλο The Devil—A Life (2020–24). Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο ο Αυστραλός καλλιτέχνης οραματίζεται τη ζωή και τον θάνατο του Σατανά.

Η συλλογή αποτελείται από 17 μικρά γυαλωμένα κεραμικά γλυπτά που ακολουθούν την ιστορία του Διαβόλου από το λίκνο μέχρι τον τάφο. Όσον αφορά το στυλ, τα γλυπτά θυμίζουν τα βικτωριανά ειδώλια του Staffordshire, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν από παιδιά στην Αγγλία μεταξύ του 1837 και του 1900.

Σε αυτή τη συλλογή, ο Κέιβ πλαισιώνει τον χαρακτήρα του Διαβόλου ως έναν περίπλοκο, ελαττωματικό, καθημερινό χαρακτήρα. Μέσω αυτής της έκθεσης παρακολουθούμε πως ο Διάβολος γεννιέται, κληρονομεί τον κόσμο, ερωτεύεται, πολεμά ένα λιοντάρι, πηγαίνει στον πόλεμο, και μας εξηγεί γιατί οι άνθρωποι τον αποφεύγουν επειδή προκάλεσε το θάνατο του παιδιού του, πριν πεθάνει ο ίδιος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xavier Hufkens (@xavierhufkens)

“Αυτό που ξεκίνησε ως επιθυμία να δημιουργηθεί μια ενιαία μικρή φιγούρα διαβόλου ως όχημα για ένα έντονο κόκκινο λούστρο έγινε ένα ταξίδι προς κάποιο είδος απαλλαγής από μια σειρά συντριπτικών γεγονότων”, λέει ο Κέιβ. “Αυτά [τα κεραμικά έργα]——και στην πραγματικότητα, όλα τα τραγούδια που γράφω——είναι για την ιδέα της συγχώρεσης, την ιδέα ότι υπάρχει μια ηθική αρετή στην ομορφιά. Είναι ένα είδος εξισορρόπησης των αμαρτιών μας”, πρόσθεσε.


Διαβάστε επίσης: Νικ Κέιβ: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον “σκοτεινό πρίγκιπα”

Share.

Comments are closed.