“Ο Διάβολος Φοράει Prada”: Πωλήθηκε το αρχοντικό της “Μιράντα Πρίστλεϊ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κομψό αρχοντικό στην Upper East Side που η Μιράντα Πρίστλεϊ της Μέριλ Στριπ αποκαλούσε σπίτι στην ταινία του 2006, “Ο Διάβολος Φοράει Prada”, μόλις πουλήθηκε σε έναν ανώνυμο ακόμα αγοραστή για 26,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η πολυτελής αναγεννησιακού στιλ κατοικία των 1.115 τετραγωνικών μέτρων χτίστηκε στις αρχές του 1900 και φιλοτεχνήθηκε από τον αρχιτέκτονα Χένρι Άλαν Τζέικομπς. Καταλαμβάνει 5 επίπεδα που είναι προσβάσιμα μέσω ασανσέρ ή μιας εκπληκτικής σπειροειδούς σκάλας και διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, δέκα μπάνια, δύο κουζίνες, ένα ξύλινο σαλόνι, έξι τζάκια, γυμναστήριο, ένα γήπεδο μπάσκετ με φεγγίτη στον τελευταίο όροφο και ταράτσα με τζακούζι.

Η κατοικία από ασβεστόλιθο και μάρμαρο διατηρεί πολλές από τις αρχικές της λεπτομέρειες. Το επιβλητικό εξωτερικό της διαθέτει τακτοποιημένες σειρές από καμπυλωτά πράσινα κεραμίδια οροφής, μια διπλή μπροστινή πόρτα που πλαισιώνεται από περίτεχνες λεπτομέρειες και μια βεράντα του δεύτερου ορόφου με τρεις γαλλικές πόρτες που καλύπτονται από ένα εντυπωσιακό χαγιάτι.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πρώτη την πώληση, ο υπεύθυνος της πώλησης αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον πελάτη του, αλλά είπε ότι ο αγοραστής έψαχνε ενεργά για ένα αρχοντικό στη γειτονιά για περίπου 18 μήνες. Όταν αυτό βγήκε στην αγορά, “ταίριαζε σαν γάντι”, είπε.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες του εντυπωσιακού αρχοντικού παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: Φρανκ Λόιντ Ράιτ: Η μόνη παραθαλάσσια κατοικία που έχει σχεδιάσει ο θρυλικός αρχιτέκτονας

Share.

Comments are closed.