Τα K-dramas έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποκτήσουν ένα φανατικό κοινό, όπως για παράδειγμα το “Squid Game” του Netflix, το οποίο είναι η πρώτη κορεάτικη σειρά που έφτασε στο Νο.1 του Top 10 του πλατφόρμας, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Το “Squid Game” ωστόσο είναι μόνο ένα παράδειγμα, δεδομένου ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν “κολλήσει” με τις κορεάτικες σειρές — παρακολουθώντας το ένα δράμα μετά το άλλο. Μία από αυτές τι σειρές είναι το κορεάτικο δράμα εκδίκησης, “Glory”, τα τελευταία 8 επεισόδια του οποίου είναι πλέον διαθέσιμα στο Netflix (συνολικά 16 επεισόδια).

Πρόκειται για μία πρωτότυπη παραγωγή του Netflix, και μία από τις πιο εντυπωσιακές σειρές για φέτος. Σε αυτό πρωταγωνιστεί η 41χρονη Song Hye-kyo, μια από τις πιο διάσημες Κορεάτισσες ηθοποιούς της γενιάς της, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο “Descendants of the Sun” (2016), πλάι στον πρώην σύζυγο της, Song Joong-ki.

Αναλαμβάνοντας έναν πολύ διαφορετικό ρόλο από τις προηγούμενες εμφανίσεις της, η Song υποδύεται μια γυναίκα από χαμηλή κοινωνική τάξη που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να πάρει την απόλυτη εκδίκηση από τους νταήδες της παιδικής της ηλικίας που κατέστρεψαν τη ζωή της. Η εκδίκηση που θέλει να πάρει δεν είναι τόσο απλή, καθώς δεν θέλει να σκοτώσει τους βασανιστές της, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι απαίσιοι άνθρωποι και στην ενήλικη εκδοχή τους, αλλά να τους κάνει να βιώσουν την ίδια μιζέρια και απόγνωση που ένιωσε εκείνη στα χέρια τους.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συγκρίνει την σειρά με τα κινηματογραφικά αριστουργήματα “Oldboy” και “Lady Vengeance”, ενώ άλλοι έχουν αναφέρει πως μοιάζει με μια πιο σκοτεινή και πιο περίεργη εκδοχή του “Kill Bill”.

Από τα πρώτα επεισόδια της σειράς γίνεται κατανοητό το μέγεθος της αδικίας που έχει βιώσει η ηρωίδα, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα όνειρά της λόγω του σχολικού εκφοβισμού, και να βάλει σκοπό της ζωής της να πάρει αυτή την εκδίκηση.

Τα 18 επεισόδια του Glory είναι διαθέσιμα στο Netflix.


Διαβάστε επίσης: 8 κορεάτικα “διαμαντάκια” για εσάς που περιμένετε την 2η σεζόν του “Squid Game”