Μια ιστορική κατοικία στην Καλιφόρνια πωλείται για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Lutah Maria Riggs ήταν Αμερικανίδα αρχιτέκτονας και δούλεψε για πολλά χρόνια στην Νότια Καλιφόρνια. Έχουν γραφτεί πολλά γι’αυτήν, καθώς ήταν η πρώτη αδειοδοτημένη γυναίκα αρχιτέκτονας στη Σάντα Μπάρμπαρα, αλλά και η πρώτη γυναίκα στην Καλιφόρνια που ονομάστηκε Μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων.

Ένα από τα πολλά έργα της ήταν και το The Erdman House στην διάσημη περιοχή Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, το οποίο αυτή τη στιγμή διατίθεται για πώληση προς 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ακίνητο 812 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο σχεδιάστηκε το 1958 και διατίθεται για πρώτη φορά προς πώληση.

H κατοικία είναι η επιτομή του μοντέρνου σχεδιασμού, με τις κλασικές καθαρές γραμμές και την επίπεδη οροφή. Στο εσωτερικό, το οποίο διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, είναι εμφανής η αριστοτεχνική χρήση της ιαπωνικής πρακτικής του δανεισμένου τοπίου, μέσω των υαλοπινάκων από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Οι χώροι διαβίωσης ρέουν απρόσκοπτα σε μια κεντρική αυλή με πισίνα και θέα τα βουνά στο βάθος.

Το σπίτι είναι τοποθετημένο σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο 8 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης εργαστήριο και γκαράζ για τέσσερα αυτοκίνητα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του μοναδικού αυτού ακινήτου παρακάτω:

Photos: Compass


Διαβάστε επίσης: Η κατοικία των 24 εκατ. δολαρίων στο Άσπεν που όλοι θα θέλαμε να αποκτήσουμε

Share.

Comments are closed.