Μια εμβληματική κατοικία που μοιάζει με μανιτάρι στο Παλμ Σπρινγκς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από όλες τις δημιουργίες του Τζων Λάουτνερ, η κατοικία Hope μπορεί να είναι η λιγότερο γνωστή, αλλά είναι η πιο αξέχαστη.

Το ακίνητο που εκτείνεται σε 24 στρέμματα στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, ήταν το μεγαλύτερο εγχείρημα του διάσημου αρχιτέκτονα. Κατασκευάστηκε το 1979 – και όχι χωρίς διαμαχη, καθώς οι ιδιοκτήτες Μπομπ και Ντολόρες Χόουπ φημολογείται ότι ήταν ιδιαίτερα σχολαστικοί με την κατασκευή του, μέχρι που τελικά ο Λάουτνερ αποσύρθηκε – και μοιάζει με ένα μανιτάρι λόγω του μοναδικού του σχήματος. Είναι κεντραρισμένο σε ένα μεγάλο κυκλικό άνοιγμα που εκθέτει τον ουρανό της ερήμου. Τώρα που η κατοικία έχει πουληθεί, οι λάτρεις του Λάουτνερ έχουν μια σπάνια ευκαιρία να το δουν.

Περιέργως, χρειάστηκαν τρία χρόνια για να βρει αγοραστή το σπίτι των 2.172 τετραγωνικών μέτρων. Μετά τον θάνατο του Μπομπ και της Ντολόρες Χόουπ, το ακίνητο διατέθηκε το 2013 για το επιβλητικό ποσό 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο ​​από την μέση τιμή μιας κατοικίας στο Παλμ Σπρινγκς. Μετά από δύο ακόμη μειώσεις στην τιμή, οι αγοραστές απέκτησαν τελικά το ακίνητο για 13 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατοικία διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, 13 μπάνια και χώρους διασκέδασης, όπως μια πισίνα, ένα γήπεδο τένις, γήπεδα του γκόλφ, μια λίμνη, και ένα υπαίθριο τζάκι. Υπάρχουν επίσης πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό – αν και οι φωτογραφίες δεν αναδεικνύουν τον ογκόλιθο που προεξέχει στο σαλόνι.

Εκτός από τον μοναδικό του σχεδιασμό, το σπίτι είναι γεμάτο από πολιτιστική ιστορία καθώς έχει διασκεδάσει διασημότητες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο οίκος Louis Vuitton το επέλεξε για το show της Cruise συλλογής του, το 2016.

Share.

Comments are closed.