Μία από τις πιο άβολες στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ραδιοφωνικός πραγωγός Χάουαρντ Στερν, ο οποίος έγινε διάσημος με τις αθυρόστομες και γεμάτες από σεξουαλικές αναφορές εκπομπές του,  ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια σε μία συνέντευξη που έδωσε το 1998 στο μεταμεσονύκτιο talk show του Μάτζικ Τζόνσον με τίτλο “The Magic Hour”, δημιουργώντας μια από τις πιο άβολες στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης.

Αν και το “The Magic Hour” ήταν μία γενική αποτυχία, μισήθηκε από τους κριτικούς και ακυρώθηκε μετά από τρεις μήνες, η εμφάνιση του Στερν στο σόου συζητιέται ακόμα και σήμερα , καθώς είναι ένα κραυγαλέο παραδείγμα του πως κάποιο δημόσιο πρόσωπο μπορούσε να την γλιτώσει εκείνη την εποχή κάνοντας ρατσιστικά σχόλια.

Σε μια νέα συνέντευξη του στο Variety με αφορμή την κυκλοφορία του βιογραφικού ντοκιμαντέρ “They Call Me Magic” στο Apple TV+, ο Τζόνσον μίλησε για την εμπειρία του ως παρουσιαστής του talk show και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη λέγοντας: “Πολλές φορές θέλησα να πω κάτι και να τον χτυπήσω ταυτόχρονα – στον αέρα”. Ο Τζόνσον δεν έχει μιλήσει στον Στερν από τότε.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το επεισόδιο, ο Στερν χλεύαζε το talk show στην δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή του, επικρίνοντας τον Τζόνσον και κοροϊδεύοντας τις δεξιότητές του ως παρουσιαστή. Έτσι, για να αυξήσουν τα νούμερα τηλεθέασης του “The Magic Hour”, οι παραγωγοί αποφάσισαν να καλέσουν το Στερν.

Ο Τζόνσον ξεκίνησε την συνέντευξη ρωτώντας τον Στερν γιατί αναφέρεται τόσο πολύ στον ίδιο, με τον Στερν να του απαντά πως πρέπει να σταματήσει να μιλά σαν λευκός. “Άκου, είσαι μαύρος. Μεγάλωσα σε μια γειτονιά των Μαύρων. Είμαι πιο μαύρος από σένα, πίστεψε με. Είμαι ο πιο μαύρος που θα συναντήσεις ποτέ. Στο λέω αυτό γιατί όταν ζούσα στο Ρούσβελτ, στο Λονγκ Άιλαντ, που είναι ένα γκέτο των Μαύρων, όλοι μιλούσαν έτσι”, είπε ο Στερν κάνοντας στην συνέχεια μια μίμηση για το πως μιλούν οι μαύροι και λέγοντας πως δεν έχει σημασία να καταλαβαίνου όλοι τι λες.

Ο Στερν άλλαξε τελικά το θέμα, και μίλησε για τον ιό HIV, από τον οποίο προσβλήθηκε ο θρυλικός πάικτης των Λέικερς. “Είχες τη ζωή που ήθελα”, είπε ο Στερν αναφερόμενος στο σεξουαλικό ιστορικό του Τζόνσον πριν από τη διάγνωση του ιού. “Ήταν λευκές γκόμενες; Μαύρες γκόμενες; Τι είχες; Τι προτιμούσες; Θα έκανες σεξ με οποιαδήποτε; Τουλάχιστον το διασκέδασες πριν κολλήσεις AIDS.”

Ο Τζόνσον διόρθωσε ήρεμα τον Στερν, λέγοντας του ότι δεν είχε AIDS, αλλά τον ιό HIV, και ότι “κανείς δεν διασκεδάζει” όταν τον κολλάει. “Πίστεψε με, αδερφέ, το έκανες να μου ακούγεται διασκεδαστικό”, απάντησε ο Στερν.

“Εξοργίστηκα όταν τον κάλεσαν στην εκπομπή” είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε, “αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν οι άνθρωποι αναζητούν νούμερα τηλεθέασης, αυτό συμβαίνει”.

Ο Τζόνσον συνέχισε: “Είναι αυτό που είναι. Έμαθα πολλά από αυτό. Δεν έχω βάλει ποτέ τον εαυτό μου – ούτε το HIV και το AIDS, ούτε τη φυλή μου – σε αυτή τη θέση ξανά, ποτέ ξανά”.


Διαβάστε επίσης: Ο αθυρόστομος ραδιοφωνικός παραγωγός που τα “έχωσε” στους αντιεμβολιαστές!

Share.

Comments are closed.