Μια απίστευτη κατοικία που απευθύνεται στον σύγχρονο ερημίτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Wild Lilac Residence είναι μια απίστευτη σύγχρονη κατοικία τοποθετημένη στην καρδιά της φύσης. Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκονική εταιρεία Walker Workshop και βρίσκεται σε έναν λόφο του Εθνικού Δρυμού Σαν Μπερναντίνο στην Νότια Καλιφόρνια.

Το ακίνητο των 372 τετραγωνικών μέτρων αποτελείται από μια κυρίως κατοικία και ένα σπιτάκι πισίνας, τα οποία είναι σχηματισμένα από πυκνά τοιχώματα σκυροδέματος και εκτείνονται από ανατολικά προς δυτικά κατά μήκος του ορεινού τοπίου, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού από τον ήλιο.

Η κατοικία προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την κοιλάδα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους καλύπτεται επί το πλείστον με γυάλινες τζαμαρίες από το πάτωμα μέχρι την οροφή. Από τα δυτικά μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, ενώ προς τα ανατολικά, η συρόμενη γυάλινη πόρτα ενώνει το καθιστικό της κυρίως κατοικίας με την κεντρική αυλή και την πισίνα. Τα σκαλοπάτια από σκυρόδεμα στην αυλή, οδηγούν στο σπιτάκι της πισίνας, από το οποίο μπορεί κανείς να έχει καλύτερη θέα στο ορεινό τοπίο.

Δείτε μερικές φωτογραφίες της μοναδικής κατοικίας παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: Μια πανέμορφη κατοικία που σχεδόν “εξαφανίζεται” μέσα στην φύση!

Share.

Comments are closed.