Μια απίστευτη κατοικία ενσωματώνεται σε έναν τεράστιο βράχο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο αμερικανός Frank Lloyd Wright έγραψε το βιβλίο για την οργανική αρχιτεκτονική και κρίνοντας από το τελευταίο έργο του αρχιτέκτονα Amey Kandalgaonkar, “House Inside a Rock”, είμαστε σίγουροι ότι το έχει διαβάσει πολλές φορές.

Το “House Inside a Rock” είναι ένα τρισδιάστατο concept που συγχωνεύει τους μνημειώδεις πέτρινους τάφους στην περιοχή Madain Saleh της Σαουδικής Αραβίας – εντάχθηκε στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2008 – με την σύγχρονη αρχιτεκτονική, για να δημιουργήσει μια μοντέρνα κατοικία.

Η κατοικία διαθέτει μεγάλα επίπεδα από σκυρόδεμα τοποθετημένα στην επιφάνεια ενός τεράστιου ογκόλιθου από ψαμμίτη, σχηματίζοντας κομψές, μινιμαλιστικές δομές. Οι καθαρές γραμμές του εξωτερικού σε συνδυασμό με τις περίπλοκες λεπτομέρειες του σχηματισμού του βράχου, δημιουργούν μία οπτική ισορροπία.

Ο αρχιτέκτονας που εδρεύει στην Σαγκάη, αναπτύσσει μία πιο σύγχρονη ανάγνωση μέσω αυτής της αφαιρετικής μεθόδου, εισάγοντας ένα δεύτερο υλικό που κόβει τον αρχικό βράχο, χωρίς την ισοπέδωση της οργανικής επιφάνειας, δημιουργώντας μία μοναδική κατοικία.

Share.

Comments are closed.