Μήνυση στο Netflix για την ταινία “No Limit”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Netflix μηνύθηκε την Τετάρτη για το “No Limit”, μια ταινία που υποδηλώνει ότι ένας δύτης ελεύθερης κατάδυσης σκότωσε εσκεμμένα τη γυναίκα του όταν αυτή προσπάθησε να σπάσει ένα ρεκόρ κατάδυσης.

Η γαλλόφωνη ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Κουβανού ελεύθερου δύτη Φρανσίσκο “Πίπιν” Φερέρας και της συζύγου του, Οντρέι Μεστρ, της θρυλικής δύτριας που πνίγηκε κατά την απόπειρα κατάδυσης στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2002, μετά από δυσλειτουργία της συσκευής που υποτίθεται ότι θα την βοηθούσε να μεταφερθεί στην επιφάνεια.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Πασκάλ Γκοτιέ και της Ροξάν Ομπρέ, μια φανταστική εκδοχή του ζευγαριού που έσπασε ρεκόρ στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης. Ο Πασκάλ απεικονίζεται ως καταχρηστικός και ζηλιάρης για την επιτυχία της Ροξάν, και μάλιστα, σε μία κορυφαία σκηνή, υπονοείται έντονα ο σαμποτάρισε τη δεξαμενή πεπιεσμένου αέρα της συζύγου του, αφήνοντάς την χωρίς αρκετό αέρα για να αναδυθεί στην επιφάνεια.

Ο Φερέρας υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η ταινία τον απεικονίζει ως δολοφόνο. Η ταινία δείχνει επίσης τον Πασκάλ να πνίγει την Ροξάν κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και τους δύο χαρακτήρες να απατούν ο ένας τον άλλον, κάτι που οδήγησε σε μια αντιπαράθεση λίγο πριν από τη μοιραία κατάδυση.

“Δεν ξέρω πώς μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν κάτι τέτοιο”, είπε ο Φερέρας σε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι του στην Κούβα. “Άλλαξαν την ιστορία. Την έκαναν όπως ήθελαν. Αυτό με πλήγωσε πραγματικά”.

Η ταινία περιλαμβάνει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που λέει ότι είναι “έργο μυθοπλασίας” και ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικούς ανθρώπους είναι συμπτωματική. Λέει επίσης ότι “εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα”. Στο τέλος, υπάρχει μια κάρτα τίτλου με τη φωτογραφία της Μεστρέ και μια σύντομη περιγραφή του θανάτου της.

Ο σκηνοθέτης του “No Limit”, Ντέιβιντ Ρόζενταλ, είπε σε συνέντευξη του στο Variety ότι η ταινία εξετάστηκε από δικηγόρους πριν ξεκινήσει η παραγωγή και πιστεύει πως ο Φερέρας προσπαθεί να βγάλει λεφτά κάνοντας μήνυση στο Netflix.

Ο Φερέρας είπε πως αναγκάστηκε να σταματήσει την ταινία στην μέση, καθώς δεν άντεχε να την παρακολουθήσει, ενώ ο συνήγορος του δήλωσε πως ότι οι δημιουργοί του “No Limit” έχουν εμπλακεί σε μια “ξεκάθαρη και ποταπή συκοφαντία”.


Διαβάστε επίσης: Στην ταινία “Asteroid City” ο Γουές Άντερσον φέρνει τους εξωγήινους στην Γη!

Share.

Comments are closed.