Μάικλ Τζάκσον: Η Sony απέκτησε τον μισό κατάλογο τραγουδιών του για 600 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Sony Music Group εκτιμάται ότι πλήρωσε τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τον μισό κατάλογο των τραγουδιών του Μάικλ Τζάκσον.

Εάν επιβεβαιωθεί το ποσό που κατέβαλλε η Sony, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για την δουλειά ενός μόνο καλλιτέχνη, αυτό σημαίνει ότι η αξία του πλήρη καταλόγου της μουσικής του Βασιλιά της ποπ ανέρχεται σε 1,2 δις δολάρια.

Το BBC αναφέρει ότι το ποσό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, αν λάβουμε υπόψη ότι ο Μάικλ Τζάκσον, που πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αστέρες της ποπ όλων των εποχών, πουλώντας περισσότερους από 400 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το άλμπουμ του, Thriller (1982), εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, ενώ τα τραγούδια του έχουν τεράστια επιτυχία στις υπηρεσίες streaming, καθώς στο Spotify έχουν σχεδόν 40 εκατ. ακροάσεις τον μήνα.

Η συμφωνία φέρεται να περιλαμβάνει και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που είχε αποκτήσει ο κατάλογος Mijac του Μάικλ Τζάκσον, μεταξύ άλλων των Ρέι Τσαρλς, Τζέρι Λι Λιούις, Έλβις Πρίσλεϊ και Αρίθα Φράνκλιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε ολόκληρο τον κατάλογο των τραγουδιών για 500 εκατ. δολάρια, ενώ ανάλογη συμφωνία έκανε και ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος φέρεται να έχει λάβει μέχρι και 450 εκατομμύρια δολάρια για την μουσική του. Το BBC αναφέρει ότι οι Queen σχεδιάζουν μία παρόμοια συμφωνία.


Διαβάστε επίσης: Μάικλ Τζάκσον: 10 παράλογες απαιτήσεις που είχε όταν βρισκόταν στο πικ της καριέρας του

Share.

Comments are closed.