Κρις Χέμσγουορθ: Απαντά στη σκληρή κριτική των Σκορσέζε και Κόπολα για τις ταινίες της Marvel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κρις Χέμσγουορθ εξέφρασε την απογοήτευση του για τις απόψεις των υψηλού προφίλ σκηνοθετών όσον αφορά τις ταινίες με υπερήρωες, παρά το γεγονός όταν τις αγαπούν “δισεκατομμύρια άνθρωποι”.

Από το 2019, σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο Κουέντιν Ταραντίνο έχουν επικρίνει το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και τις ταινίες με υπερήρωες, πιστεύοντας ότι καταλαμβάνουν χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αυτό που θεωρούν ότι είναι οι καλύτερες ταινίες του Χόλιγουντ.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου, ο Χέμσγουορθ, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως Thor σε εννέα ταινίες της Marvel, υπερασπίστηκε τις ταινίες με υπερήρωες και είπε ότι τα αρνητικά σχόλια από κινηματογραφιστές τέτοιου βεληνεκούς ήταν “σκληρά”.

“Ένιωσα ότι οι κριτικές τους είναι σκληρές. Και με ενοχλεί, ειδικά από ανθρώπους που θεωρούσα ήρωες. Ήταν μία έκπληξη για μένα, οι άνθρωποι που κατέκριναν το σύμπαν των υπερηρώων. Αυτοί οι τύποι έκαναν επίσης ταινίες που δεν πήγαν καλά. Όλοι το έχουμε κάνει. Όταν μίλησαν για το τι δεν πάει καλά με τους υπερήρωες, σκέφτηκα, ‘ωραία, να το πω στα δισεκατομμύρια ανθρώπων που τους παρακολουθούν’. Έκαναν όλοι λάθος;”, είπε ο ηθοποιός.

Ο Χέμσγουορθ πρόσθεσε ότι τα smartphones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν τις συνήθειες του κόσμου όσον αφορά τον κινηματογράφο, και όχι το είδος των υπερήρωων.

“Οι ταινίες με υπερήρωες κράτησαν πραγματικά τους ανθρώπους στους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και τώρα οι άνθρωποι επιστρέφουν. Άρα τους αξίζει λίγο περισσότερη εκτίμηση”, είπε.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στους ηθοποιούς της Marvel που κατέκριναν το κινηματογραφικό σύμπαν, μετά την αποτυχία των δικών τους ταινιών. Προφανώς αναφερόταν στους Ίντρις Έλμπα, Άντονι Χόπκινς και Κρίστιαν Μπέιλ.

“Νιώθω ότι σκέφτηκαν: ‘Είναι ταινίες που είναι επιτυχημένες — βάλτε με σε μία. Α, η δική μου δεν πήγε καλά. Θα τις κατακεραυνώσω.”


Διαβάστε επίσης: Σάμιουελ Τζάκσον: “Οι σκηνοθέτες επικρίνουν τις ταινίες της Marvel γιατί κανείς δεν πάει να δει τις δικές τους!”

Share.

Comments are closed.