Η άσκηση που μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το σώμα σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι πολύ βαρετό να διαβάζεις άρθρα που σε συμβουλεύουν πως να χάσεις τα κιλά που πήρες κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, καθώς ήδη γνωρίζεις ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτά είναι η διατροφή και η άσκηση.

Όσον αφορά το δεύτερο, δεν είμαστε personal trainers, ωστόσο γνωρίζουμε πως μία από τις πιο αποτελεσματικές και πλήρεις ασκήσεις, η οποία θα σε βοηθήσει να μεταμορφώσεις το σώμα σου, είναι το σκουώτ (squat) ή αλλιώς “βαθύ κάθισμα”. Είναι η άσκηση που θα σε βοηθήσει όχι μόνο να βάλεις μυς στα πόδια και στους γλουτούς σου, αλλά θα αλλάξει και την σωματική σου εικόνα.

Αν λοιπόν θέλεις μεγάλο και ανοικτό στήθος, φαρδιούς και γεμάτους ώμους, δυνατούς κοιλιακούς και ραχιαίους, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι σκουώτ, καθώς είναι μια καταπληκτική και πλήρης άσκηση στην εκτέλεση της οποίας συμμετέχουν περισσότεροι από 250 μυς!

Το σκουώτ θα πρέπει να γίνει η κύρια άσκηση σε κάθε προπονητικό πρόγραμμα. Όποιος από εσάς είναι πολύ αδύνατος, μπορεί να βασιστεί στο σκουώτ και δε θα χάσει.

Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να ξεκινήσετε το σκουώτ με πιο ήπιες και προσιτές προασκήσεις, όπως: Hindu squats, Chinese squats, Bulgarian squats, Box squats, T- squats, Y – squats, Prisoner squats.

Είμαστε σίγουροι ότι στην αρχή θα μισήσεις το σκουώτ (όλοι το μισούν), στη συνέχεια ωστόσο, και αφού δείς τα αποτελέσματα, πίστεψε μας, θα εθιστείς.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο:

Hindu squat


Chinese squat


Bulgarian squat


Box squat


T – squat


Y – squat


Prisoner squat


Διαβάστε επίσης: Ο Χιου Τζάκμαν αποκάλυψε πως χρειάζεται 6 μήνες προπόνηση για να επιστρέψει ως Wolverine

Share.

Comments are closed.