Η στιγμή που ο Σκορτσέζε κατάλαβε ότι ο Ρέι Λιότα είναι ιδανικός για τον ρόλο του Χένρι Χιλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χθες ο αείμνηστος ηθοποιός Ρέι Λιότα έλαβε μετά θάνατον αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ, για τα σχεδόν 50 χρόνια της εκπληκτικής δουλειάς του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Με αφορμή την συγκεκριμένη περίσταση, ο Μάρτιν Σκορτσέζε ρωτήθηκε για τη στιγμή που κατάλαβε ότι ο Λιότα ήταν η τέλεια επιλογή για τον ρόλο του Χένρι Χιλ στα “Καλά Παιδιά” —ένας χαρακτήρας που ήταν γλαφυρός, γεμάτος αυτοπεποίθηση, αβίαστα γοητευτικός και με έντονο το στοιχείο του κινδύνου που τον έκανε τρομακτικό και ελκυστικό ταυτόχρονα.

Ο σκηνοθέτης απάντησε πως δεν έγινε κατά τη διάρκεια του κάστινγκ, ή ακόμα και στα γυρίσματα, αλλά όταν οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία πριν από την έναρξη της παραγωγής.

“Σκεφτόμασταν ελάχιστους ηθοποιούς που θα μπορούσαν να υποδυθούν τον Χένρι Χιλ και ο Ρέι ήταν ένας από αυτούς”, είπε ο Σκορτσέζε στο Variety. “Είχα μια ανησυχία. Ήξερα ότι μπορούσε να διαχειριστεί έναν ρόλο σαν αυτόν που είχε στο “Something Wild”, αλλά εδώ θα έπρεπε να κουβαλήσει στην πλάτη του ολόκληρη την ταινία. Έπρεπε να μοιάζει σαν να είχε βγει από αυτόν τον κόσμο, έπρεπε να έχει μια ορισμένη αθωότητα, έπρεπε να έχει εξουσία, αλλά κυρίως χρειαζόταν τη γοητεία ως αντίβαρο στη βία και την τρομακτική συμπεριφορά. Μου άρεσε η δουλειά του Ρέι, τα πηγαίναμε πολύ καλά όποτε συναντιόμασταν και ήξερα ότι μπορούσαμε να συνεργαστούμε”, πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ανέφερε πως είχε ακόμα ενδοιασμούς, ωστόσο όλα μπήκαν στην θέση τους μετά από ένα περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα είπε “Όταν ‘Ο Τελευταίος Πειρασμός’ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, διέσχιζα το λόμπι του ξενοδοχείου Excelsior καθώς πήγαινα για μία συνέντευξη. Ο Ρέι κι εγώ κοιταχτήκαμε από την απέναντι πλευρά του λόμπι και στη συνέχεια εκείνος κατευθύνθηκε προς το μέρος μου να με χαιρετήσει και να τα πούμε. Με πλησίασε και τότε βρέθηκε μπροστά στην ασφάλεια. Αντί να απαιτήσει να του επιτραπεί να περάσει, αντέδρασε ψύχραιμα και ήρεμα, τήρησε τους κανόνες. Με κοίταξε, τον κοίταξα, κάναμε νόημα ότι θα μιλήσουμε και έφυγε. Τα παρακολούθησα όλα πολύ προσεκτικά και τον είδα να χειρίζεται την κατάσταση με ηρεμία και πραγματική κομψότητα. Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς απαιτούσε ο ρόλος. Όταν το σκέφτομαι, πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή θέλησα ο Ρέι να υποδυθεί τον Χένρι Χιλ.”


Διαβάστε επίσης: Οι “Συμμορίες της Νέας Υόρκης” γίνονται σειρά δια χειρός Μάρτιν Σκορτσέζε!

Share.

Comments are closed.