Η Σούζαν Σαράντον ζήτησε συγγνώμη – Χαρακτήρισε “φριχτό λάθος” τα σχόλια της για τους Εβραίους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σούζαν Σαράντον ζήτησε συγγνώμη για τα πρόσφατα αμφιλεγόμενα σχόλιά της σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων τον περασμένο μήνα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μετείχε σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων πριν δύο εβδομάδες. Όταν της ζήτησαν να μιλήσει, είπε μεταξύ άλλων: “Πολλοί άνθρωποι φοβούνται αυτή την περίοδο επειδή είναι Εβραίοι και παίρνουν μια γεύση από το πώς είναι να είσαι Μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα”.

Η δήλωση της αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, και το πρακτορείο UTA του Χόλιγουντ που την εκπροσωπούσε από το 2014, διέκοψε τη συνεργασία του μαζί της.

Τώρα, η ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη μέσω μίας ανάρτησης στον λογαριασμό της στο Instagram, γράφοντας: “Πρόσφατα, παρακολούθησα μια συγκέντρωση μαζί με μια διαφορετική ομάδα ακτιβιστών που επιδιώκουν να τονίσουν την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός. Δεν σχεδίαζα να μιλήσω, αλλά με κάλεσαν να ανέβω στη σκηνή και να πω λίγα λόγια”.

Η δήλωση συνεχίζει: “Σκοπεύοντας να εκφράσω την ανησυχία μου για την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, είπα ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι, ως οι στόχοι του αυξανόμενου αντισημιτικού μίσους, ‘παίρνουν μία γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα’. Αυτή η διατύπωση ήταν ένα φριχτό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι δεν γνώριζαν από διώξεις, ενώ ισχύει το αντίθετο”.

“Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τους αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, έως τους πυροβολισμούς στο Tree of Life στο Πίτσμπουργκ, οι Εβραίοι γνωρίζουν εδώ και καιρό από διακρίσεις και θρησκευτική βία, που συνεχίζονται έως σήμερα. Λυπάμαι βαθιά που υποβάθμισα αυτή την πραγματικότητα και πλήγωσα ανθρώπους με αυτό το σχόλιο. Η πρόθεσή μου ήταν να δείξω αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στον φανατισμό κάθε είδους και λυπάμαι που απέτυχα”, συνέχισε στην ανάρτησή της η ηθοποιός.

Η Σαράντον ολοκλήρωσε την ανάρτηση της λέγοντας ότι θα παραμείνει αφοσιωμένη στην ειρήνη, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη συμπόνοια για όλους τους ανθρώπους. “Ελπίζω ότι μπορούμε να συναντηθούμε με αγάπη και προθυμία για διάλογο, ιδιαίτερα με εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε”, κατέληξε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susan Sarandon (@susansarandon)


Διαβάστε επίσης: Πρακτορείο διέκοψε την συνεργασία του με την Σούζαν Σαράντον επειδή υπερασπίστηκε την Παλαιστίνη

Share.

Comments are closed.