Η κινεζική εταιρεία Shein -online πωλητής ρούχων, ειδών ομορφιάς και προϊόντων lifestyle σε προσιτές και οικονομικές τιμές- βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο, καθώς πουλούσε εντυπωσιακά σχέδια μοντέλων Ait Jordan.

Σύμφωνα με το TMZ Sports, ακόμα και μετά την αρνητική προσοχή που έλαβε το fast fashion brand για την πώληση ψεύτικων παπουτσιών, διέθεσε ψεύτικα Air Jordan 11 και άλλα ρετρό μοντέλα προς πώληση. Τα αντίγραφα Air Jordan 11 πουλήθηκαν για 49,99 δολάρια και περιγράφηκαν ως “επαγγελματικά αθλητικά παπούτσια μπάσκετ για άνδρες”. Τα παπούτσια διέθεταν πολλές λεπτομέρειες των αυθεντικών, μόνο που είχαν μια προφανή βασική διαφορά – την απουσία του εμβληματικού λογότυπου Jumpman της Jordan Brand.

Όταν οι sneakerheads αντιλήφθηκαν την πώληση των ψεύτικων Jordans, μπήκαν στο Twitter για να εκφράσουν την περιφρόνησή τους για τη μάρκα fast-fashion. Ένας εκπρόσωπος της μάρκας μίλησε στο TMZ σχετικά με τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας: “Η SHEIN λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλους τους ισχυρισμούς περί παραβίασης και έχουμε αφαιρέσει το εν λόγω προϊόν. Οι third-party πωλητές τρίτων υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις πολιτικές μας στο SHEIN Marketplace και να πιστοποιούν ότι τα προϊόντα τους δεν παραβιάζουν IP.”

Εκτός από τα ψεύτικα Jordans, ο ιστότοπος φαίνεται επίσης να πουλά εκδόσεις των YEEZY Slides και Foam Runners, παπούτσια Balenciaga και ακόμη και τις MSCHF Big Red Boots.


Διαβάστε επίσης: Τα adidas YEEZY που πρόκειται να δούμε ξανά στα ράφια