Η νέα Leica Q Khaki κάνει την διαφορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τους φίλους της φωτογραφίας (και αυτούς με τα πολύ γεμάτα πορτοφόλια) κάθε καινούργια Leica είναι ένα γεγονός μεγάλης σημασίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, μιλάμε για την εταιρία-θρύλο, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με όλες τις μεγάλες στιγμές της φωτογραφίας στον 20ο αιώνα, όντας το εργαλείο στα χέρια των πιο σημαντικών φωτογράφων που πέρασαν από τον πλανήτη.

Ενώ λοιπόν το κλασικό μαύρο χρώμα είναι και πάντα θα είναι το πιο iconic στις μηχανές Leica, τo μοντέλo περιορισμένης έκδοσης σε safari green είναι προσωπικά το αγαπημένο μας. Έτσι είναι μια σπουδαία μέρα καθώς η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την νέα Leica Q Khaki, η οποία περιορίζεται σε μόλις 495 κομμάτια παγκοσμίως και κοστίζει 4.995 δολάρια.

Στην Leica ωστόσο πληρώνεις το γεγονός ότι δεν έχεις ένα ακόμα τεχνολογικό προϊόν, αλλά ένα αντικείμενο υψηλής αξίας που ξεφεύγει από την λογική της αξίας και του κόστους. Άλλωστε όπως και σε όλα τα ακριβά πράγματα σ’ αυτόν τον κόσμο ισχύει το ρητό «όποιος ρωτάει πόσο κάνει, δεν μπορεί να την αγοράσει».

Το safari green που καλύπτει το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι κατασκευασμένο από μαλακό αλλά τραχύ δέρμα αγελάδας. Η κλασική χάραξη Leica στην επάνω πλάκα γίνεται επίσης σε πράσινο χρώμα μαζί με ένα κλασικό δερμάτινο λουράκι μεταφοράς. Η Leica Q Khaki διαθέτει σταθερό φακό Summilux 28 mm f / 1,7 ASPH που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε διαθέσιμο φως, είτε είναι street φωτογραφία, αρχιτεκτονική, πορτραίτo ή τοπίo.

 

Share.

Comments are closed.