Η μπανιέρα των 16.000 δολαρίων που όλοι θα θέλαμε να αποκτήσουμε!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσει κανείς μετά από μια κουραστική ημέρα είναι ένα ωραίο, ζεστό μπάνιο. Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι άνθρωποι πίσω από την εταιρεία Kohler, δημιουργώντας μια μπανιέρα υψηλής τεχνολογίας, η οποία μπορεί να κάνει το τέλος της ημέρας σας ακόμα πιο χαλαρωτικό.

Η αμερικανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα την “έξυπνη” μπανιέρα της την επόμενη εβδομάδα. Η μπανιέρα ονομάζεται Stillness και φέρει μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά με σκοπό να μετατρέψει ακόμη και το πιο μικρό μπάνιο σε πολυτελές σπα.

Kohler

Για τον σχεδιασμό της μπανιέρας η εταιρεία επηρεάστηκε σημαντικά από το shinrin-yoku που σημαίνει “μπες στην ατμόσφαιρα του δάσους” ή όπως ονομάζεται αλλιώς “forest bathing”. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1980 και αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής ιατρικής. Οι ερευνητές, κυρίως στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, έχουν δημιουργήσει επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με τη θεραπεία που προσφέρει το shinrin yoku.

Kohler

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, η μπανιέρα περιβάλλεται από μια τάφρο από ξύλο Hinoki, η οποία ανακυκλώνει το νερό, όπως συμβαίνει σε μια πισίνα υπερχείλισης, περιλαμβάνει φωτισμό LED RGB στην βάση της, ο οποίος βοηθά στην αύξηση της διάθεσης, φωνητικό έλεγχο της θερμοκρασίας και έναν “πύργο εμπειρίας”, ο οποίος εκμπέμπει ατμό και αιθέρια έλαια.

Η τιμή της Stilness ξεκινά από 6.198 δολάρια, αλλά αν θέλετε την έκδοση που περιλαμβάνει το ξύλινο περίβλημα, το φωτισμό και τον “πύργο εμπειρίας”, θα πρέπει να πληρώσετε 15.998 δολάρια. Η βασική έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αγορά τον Ιούλιο, ενώ η πολυτελής έκδοση αναμένεται κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.


Διαβάστε επίσης: Ένα παγωμένο ντους είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Share.

Comments are closed.