Η “μεθυσμένη” πρόταση του Ντάνιελ Κρεγκ για τον James Bond

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Χιου Τζάκμαν και έρχεται μεθυσμένος ο ίδιος ο James Bond – Ντάνιελ Κρεγκ – ζητώντας σας να σκηνοθετήσετε την επόμενη ταινία Bond. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι;

Και όμως πρόκειται για ένα περιστατικό που οδήγησε στην προσθήκη του Σαμ Μέντες στην θρυλική φιλμογραφία του James Bond. Σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο του podcast του Hollywood Reporter, Awards Chatter, ο Κρεγκ αποκάλυψε πριν μερικά χρόνια προς πρόσφερε την σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας James Bond στον Μέντες, αφού είχε πιει αρκετά ποτά.

“Σίγουρα ήμουν λίγο μεθυσμένος… και στην ουσία του είπα: ‘Μάλλον δεν πρέπει να το πω αυτό, αλλά θέλεις να σκηνοθετήσεις την επόμενη ταινία Bond;'”, είπε ο Κρεγκ.

© Jon Furniss / Getty Images / Ideal Image

Φυσικά, ο Μέντες, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 2000 για το “American Beauty”, άδραξε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει μια ταινία του 007 και αμέσως δέχτηκε. Αλλά τότε ήταν που ο Κρεγκ σκέφτηκε πως όλο αυτό θα μπορούσε να πάει τελείως λάθος, γιατί “προφανώς και υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θα πρέπει να συζητήσω πριν αρχίσω και κάνω προτάσεις”.

Ευτυχώς για τον Κρεγκ, η MGM και οι παραγωγοί συμφώνησαν με την μεθυσμένη του απόφαση και πρόσφεραν επίσημα στον Μέντες την σκηνοθεσία του Skyfall (2012), η οποία ήταν η τρίτη ταινία του ηθοποιού ως James Bond, και στην συνέχεια του “Spectre”.

Nα σημειώσουμε πως οι δυο τους δεν ήταν καθόλου άγνωστοι. Είχαν συνεργαστεί το 2002 στο “Road to Perdition” και έμελλε να βρεθούν μια δεκαετία μετά και να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον πιο πετυχημένο εισπρακτικά James Bond.

Ίσως ο Κρεγκ θα έπρεπε να εμπιστεύεται πιο συχνά τα μεθυσμένα του ένστικτα, καθώς το “Skyfall” έλαβε λαμπρές κριτικές και εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες Bond όλων των εποχών. Έχει βαθμολογία 7,8 στο IMDb 7,8 και 92% στο Rotten Tomatoes.


Διαβάστε επίσης: Ο Ντάνιελ Κρεγκ αποχαιρετά τον James Bond με μια επική εμφάνιση

Share.

Comments are closed.