Η κορυφαία ταινία του Netflix που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για όσους από εσάς βαρεθήκατε τις σειρές και ψάχνετε μια καλή ταινία να δείτε σήμερα το βράδυ στο Netflix, δεν θα μπορούσαμε να μην σας προτείνουμε το “The Harder They Fall”, ένα γουέστερν εκδίκησης με εντυπωσιακούς χαρακτήρες και ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό καστ.

Ο Τζέιμς Σάμιουελ συνέγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία, και όπως αποδεικνύεται δεν έχει μελετήσει μόνο τα έργα των σκηνοθετών που μιμείται, αλλά καταλαβαίνει τι έκαναν με την εικόνα και τον ήχο, και το αισθάνεται, σίγουρα με τον τρόπο που αισθάνεται πως η μουσική εμπλέκεται με την τέχνη. Είναι κρίμα που αυτή η ταινία του Netflix θα προβληθεί κυρίως σε φορητές συσκευές, φορητούς υπολογιστές και iPad, επειδή (όπως και άλλες κυκλοφορίες του 2021 π.χ. “The French Dispatch” και “Dune”) δημιουργήθηκε καθαρά με γνώμονα τον κινηματογράφο.

Οι λάτρεις των γουέστερν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενώ πολλοί από τους κύριους χαρακτήρες της ταινίας έχουν τα ίδια ονόματα με πραγματικούς ανθρώπους που έζησαν και πέθαναν στην Άγρια Δύση, τα γεγονότα στα οποία συμμετέχουν αποτελούν ως επί το πλείστον προϊόν μυθοπλασίας.

Στο “The Harder They Fall”, όταν ο εγκληματίας Νατ Λοβ μαθαίνει ότι ο άντρας που σκότωσε τους γονεις του όταν ήταν παιδί και χάραξε στο πρόσωπο του έναν σταυρό, αποφυλακίζεται, μαζεύει τη συμμορία του για να τον εντοπίσουν και να πάρουν εκδίκηση. Απέναντι του θα σταθεί ο Ρούφους Μπακ με την δική του ατρόμητη συμμορία.

Πρόκειται για το πρώτο γουέστερν που όλοι οι πρωταγωνιστές είναι έγχρωμοι, κάτι το οποίο θα λέγαμε ότι είναι συμβολικό, και μάλιστα ήταν ο λόγος που ο παραγωγός του, Jay-Z, απέκτησε για μια μέρα λογαριασμό στο Instagram (e;inai. Διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και μέσα από αυτήν βλέπουμε ότι η βία γεννά βία, είτε αυτή βιώνεται σε σαλούν, σε σκονισμένους δρόμους ή στην ιδιωτικότητα ενός οικογενειακού σπιτιού. (Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες στο “The Harder They Fall” μιλούν για τις εμπειρίες τους όσον αφορά την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.)

Ο ρατσισμός, η γενοκτονία και η αλαζονεία υπάρχουν επίσης στο σύμπαν αυτής της ταινίας και επηρεάζουν τις ζωές των μη λευκών ανθρώπων, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν να κινούνται με την ίδια άνεση σε άλλες πόλεις (όπως έκαναν οι λευκοί καουμπόιδες) χωρίς να χρειάζεται να φοβούνται τη δίωξη ή τον αφανισμό, αλλά και να έχουν μπαρ, νυχτερινά κέντρα και τράπεζες.

Είναι μια ιδιαίτερα απολαυστική ταινία που θα παρακολουθήσετε με μια ανάσα!


Διαβάστε επίσης: Netflix: 15+1 σειρές για να “λιώσετε” τον Νοέμβριο

Share.

Comments are closed.