Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο χάρισε 9 έργα του για χρέη στην γαλλική εφορία!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν χρέη προς την εφορία δωρίζοντας έργα τέχνης από τον εκλιπόντα πατέρα τους, και μια από αυτούς είναι η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Μάγια, η οποία παραχώρησε 9 έργα τέχνης του στη Γαλλία για να διευθετήσει έναν φόρο κληρονομιάς.

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο Παρίσι, η 86χρονη Μάγια Ρουίζ-Πικάσο, η οποία είναι ο καρπός του έρωτα της Μαρί-Τερέζ Γουαλτέρ με τον διάσημο ζωγράφο, παρέδωσε έξι πίνακες, δύο γλυπτά και ένα σκίτσο του Πικάσο στο ομώνυμο μουσείο της γαλλικής πρωτεύσουσας. Τα έργα δόθηκαν για να διευθετηθεί ένα χρέος της Ρουίζ-Πικάσο προς της γαλλική κυβέρνηση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Είναι τιμή για τη χώρα μας να καλωσορίζει αυτά τα νέα έργα τέχνης του Πικάσο. Θα εμπλουτίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά”, έγραψε ο Λε Μερ στο Twitter.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών παρουσίασε τον πίνακα του 1938 με τίτλο “Child with a Lollipop Sitting Under a Chair”, ο οποίος σύμφωνα με τον εγγονό του καλλιτέχνη, απεικονίζει την μητέρα του Μάγια ως παιδί. Το πιο παλιό έργο της συλλογής, είναι ένα πορτρέτο του πατέρα του Πικάσο από το 1895, με τίτλο Don Jose Ruiz.

Οι πολίτες της Γαλλίας έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν παρόμοια χρέη δωρίζοντας έργα τέχνης, βιβλία και συλλεκτικά αντικειμένα εθνικής σημασίας από το 1968.

Όσον αφορά τα 9 έργα τέχνης, η συνολική αξία των οποίων δεν αποκαλύφθηκε στο κοινό, θα εκτεθούν στο Μουσείο Πικάσο του Παρισιού την άνοιξη του 2022, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας στη συνέντευξη Τύπου.


Διαβάστε επίσης: Ένας πίνακας του Πικάσο ήταν κρυμμένος σε μια ντουλάπα για 50 χρόνια!

Share.

Comments are closed.