Η κόρη του Μπρους Λι τα “έχωσε” ακόμα μια φορά στον Κουέντιν Ταραντίνο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κόρη του Μπρους Λι, Σάνον Λι, εξέφρασε ακόμα μια φορά την δυσαρέσκεια της για το τρόπο που παρουσίασε τον πατέρα της ο Κουέντιν Ταραντίνο στην ταινία “Once Upon a Time… In Hollywood” μέσω ανοικτής επιστολής στο The Hollywood Reporter.

Ξεκίνησε την επιστολή λέγοντας πως της φαίνεται να περίεργο που ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει για τον πατέρα της σαν να τον γνώριζε και να τον μισούσε. Είναι αρκετά περίεργο δεδομένου ότι δεν τον γνώρισε ποτέ, και μάλιστα αναφέρθηκε στο αφιέρωμα που έκανε στον Μπρους Λι ο Κουέντιν Ταραντίνο στην ταινία “Kill Bill”,  ντύνοντας την “Νύφη” με την φόρμα του, ωστόσο δεν ανέφερε πουθενά το όνομα του.

Στην συνέχεια είπε πως θεώρησε την απεικόνιση του πατέρα της στο “Once Upon a Time… In Hollywood”, ανακριβή και περιττή. Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός Μάικλ Μο, ο οποίος υποδήθηκε τον Μπρους Λι στην ταινία, δεν πρέπει να κατηγορηθεί, καθώς έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με τον ρόλο που του δόθηκε, και ότι ενώ είναι ευγνώμων ότι ο σκηνοθέτης αναγνώρισε πρόσφατα τα συναισθήματα της για την απεικόνιση του πατέρα της κατά την εμφάνιση του στο podcast του Τζο Ρόγκαν, “Joe Rogan Experience”, εξέφρασε την απογοήτευση της με τους λευκούς στο Χόλιγουντ που προσπαθούν να της πουν ποιος ήταν ο Μπρους Λι.

Διαβάστε επίσης: Ταραντίνο: Όποιος έχει πρόβλημα με την σκηνή του Μπρους Λι να πάει να γ***θεί!

Η Σάνον συνέχισε περιγράφοντας τον αντίκτυπο που είχε ο πατέρας της στο Χόλιγουντ και πως όσα  λέγονται γι’αυτόν – ότι ήταν αλαζόνας και μ@λ@κας, ότι δεν ήξερε πολεμικές τέχνες και δεν ήταν Αμερικανός – είναι ψέμματα. Επισήμανε ότι ήταν πολύ δύσκολο ένας Κινέζος ηθοποιός με προσφορά να καταφέρει να δουλέψει στο Χόλιγουντ την δεκαετία του ’60 και του ’70, και ότι το πάθος, οι ικανότητες και η αυτοπεποίθηση του ερμηνεύτηκαν αρνητικά γιατί ήταν πολύ δύσκολο οι λευκοί να “πιστέψουν” ότι ο Μπρους Λι μπορεί να ήταν πραγματικά καλός σε αυτό που έκανε, και ίσως να ήξερε πώς να το κάνει καλύτερα από αυτούς. Πρόσθεσε ότι αγαπούσε τις πολεμικές τέχνες, γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και πως πολλά επιτεύγματα του υποτιμήθηκαν.

Τέλος έγραψε: “Κύριε Ταραντίνο, δεν χρειάζεται να σας αρέσει ο Μπρους Λι. Πραγματικά δεν με νοιάζει αν σας αρέσει ή όχι. Δημιουργήσατε την ταινία σας και τώρα, προφανώς, προωθείτε ένα βιβλίο, αλλά αν σέβεστε πολιτισμούς και εμπειρίες που μπορεί να μην καταλαβαίνετε, θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να μην σχολιάσετε περαιτέρω τον Μπρους Λι και να επανεξετάσετε τον αντίκτυπο των λέξεων σας σε έναν κόσμο που δεν χρειάζεται περισσότερες συγκρούσεις (εννοώντας τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί πρόσφατα οι Ασιάτες στην Αμερικη).”

Διαβάστε επίσης: Ο Ταραντίνο μίλησε για την απόσυρση του μετά την 10η ταινία του

Share.

Comments are closed.