Η επική φάρσα Γάλλου επιστήμονα που έγινε viral στο Twitter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν δεν είστε ειδικοί, είναι πολύ εύκολο να μπερδέψετε την φωτογραφία ενός φλεγόμενου αστεριού με αυτήν μίας φέτας από… σαλάμι!

Ο Γάλλος φυσικός Étienne Klein, ο οποίος είναι διευθυντής της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (CEA), τρόλαρε πρόσφατα τους οπαδούς του στο Twitter δημοσιεύοντας την φωτογραφία μίας φέτας από σαλάμι τσορίθο ​​σε μαύρο φόντο, ισχυριζόμενος ότι ήταν ο αστέρας Proxima Centauri όπως καταγράφηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST).

“Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας… Ένας νέος κόσμος αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα”, έγραψε ο Klein στο Twitter.

Το tweet έλαβε χιλιάδες like και retweet, πριν ο διακεκριμένος επιστήμονας αποκαλύψει ότι στην φωτογραφία ήταν, στην πραγματικότητα, ένα κομμάτι από ισπανικό καπνιστό λουκάνικο, και όχι ο πιο κοντινός αστέρας στον Ήλιο. Ο Klein αργότερα ζήτησε συγγνώμη από όσους δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για αστείο και κάλεσε τους χρήστες του διαδικτύου να είναι προσεκτικοί με τις εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι αυτό το tweet που δείχνει μια υποτιθέμενη φωτογραφία του Proxima Centauri, ήταν απλώς μια μορφή διασκέδασης. Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων…” έγραψε κάτω από το αρχικό του tweet.

Προφανώς η φάρσα του ήταν ξεκαρδιστική, και σίγουρα δεν είναι λόγος για να τα “βάλει” κανείς με τον Klein, ο οποίος ήθελε απλά να επισημάνει ό,τι ίσως μερικές φορές αυτό που μπορεί να σας παρουσιάσουν ως μια φλεγόμενη μπάλα αερίου περίπου τέσσερα έτη φωτός μακριά από τη Γη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φέτα από σαλάμι.


Διαβάστε επίσης: Το βίντεο με παράθυρο ξενοδοχείου που έχει γίνει viral στο Tik Tok!

Share.

Comments are closed.