Η άσκηση με σχοινάκι είναι η μόνη που θα χρειαστείς στην καραντίνα – Βίντεο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι που γυμνάζονται κατά την διάρκεια της καραντίνας, συνήθως επιλέγουν να βγουν για τρέξιμο ή κάνουν κάποιες ασκήσεις σωματικού βάρους μέσα στο σπίτι. Σίγουρα όλα αυτά βοηθούν στην φυσική μας κατάσταση, ωστόσο υπάρχει και ένα είδος γυμναστικής που πολλοί από εμάς παραβλέπουμε. Ποια είναι αυτή; Το σχοινάκι φυσικα.

Το σχοινάκι είναι κάτι που επιλέγουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές, ιδιαίτερα οι μποξέρ, καθώς τους βοηθά ιδιαίτερα στον βηματισμό, στην φυσική τους κατάσταση και στην νοητική τους υγεία, λόγω της υπομονής που απαιτείται για να μάθουν πιο περίπλοκες κινήσεις.

Δεν χρειάζεται να είστε μποξέρ για να το χρησιμοποιήσετε, δεν απαιτεί συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής και δε χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα για να κάψετε θερμίδες. Σκεφτείτε ότι μια 10λεπτη προπόνηση με σχοινάκι έχει τα ίδια οφέλη με το τρέξιμο 1,5 χιλιομέτρου σε 8 λεπτά.

Όσοι προπονείστε ήδη με σχοινάκι, τότε υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να γνωρίζετε τον Buddy Lee. Ο Αμερικανός fitness trainer, πρώην παλαιστής και πρώην σύμβουλος γυμναστικής με σχοινάκι της Ολυμπιακής Ομάδας των Η.Π.Α, θεωρείται ευρέως ο καλυτερος προπονητής για σχοινάκι στον κόσμο, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ο άνθρωπος που αξίζει κάποιος να δει τα βίντεο του για να μάθει πως να κάνει αποτελεσματικά σχοινάκι.

Πριν ξεκινήσετε, ο Buddy Lee σας δίνει μερικές συμβουλές, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την προπόνηση σας, όπως το μήκος του σχοινιού. Όταν ξεκινάτε για παράδειγμα, το σχοινάκι θα πρέπει να το ρυθμίσετε ώστε να φτάνει μέχρι τους ώμους σας. Στην συνέχεια θε θελήσετε να μειώσετε το μήκος τους και να φτάνει μέχρι στο στήθος σας, επειδή όσο μικρότερο είναι το σχοινάκι, τόσο πιο γρήγορα θα γυρίζει και επομένως τόσο πιο γρήγορα θα χρειαστεί να πηδήξετε.

Επίσης, εξηγεί ότι η επιφάνεια στην οποία κάνετε σχοινάκι έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που πηδάτε. Θα πρέπει να αποφύγετε επιφάνειες από τσιμέντο και να προτιμάτε ξύλινες ή πλαστικές.

Αφού λοιπόν κανονίσετε το μήκος του σχοινιού και επιλέξετε την επιφάνεια που θα προπονηθείτε, το επόμενο βήμα είναι η στάση του σώματος. Θα πρέπει να έχετε σφιχτό τον κορμό σας, να κοιτάζετε ευθεία και να κάνετε απαλές αναπηδήσεις. Αφού αποκτήσετε έναν ρυθμό, μπορείτε να να ξεκινήσετε να ενσωματώνετε επιπλέον κινήσεις, όπως την εναλλαγή των ποδιών σας. Το κλειδί για τον Buddy είναι να μετράτε τα άλματα σας σε τετράδες. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε 4 κανονικά άλματα με τα δύο πόδια και στην συνέχεια να μετρήσετε 4 άλματα στα οποία χρησιμοποιείται τα πόδια σας εναλλάξ.

Διαβάστε επίσης: Δείτε τι έκανε ένας “τρελός” Γερμανός για να γυμναστεί!

Share.

Comments are closed.