Φράνσις Φορντ Κόπολα: Μετά τον Μάρτιν Σκορσέζε “αποθέωσε” τον Ρίντλεϊ Σκοτ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επαίνεσε τον συνάδελφο του, Ρίντλεϊ Σκοτ, και μάλιστα είπε πως του του “αρμόζει Δουκάτο για την εξαιρετική προσφορά του”.

Αφού αποκάλεσε τον “μακροχρόνιο φίλο του”, Μάρτιν Σκορσέζε, τον “σπουδαιότερο εν ζωή σκηνοθέτη στον πλανήτη”, ο Κόπολα αποθέωσε τον Ρίντλεϊ Σκοτ μέσω ανάρτησης του στο Instagram, επικροτώντας την εργασιακή ηθική του και δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για το ιστορικό έπος “Ναπολέων” με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

“Έμαθα για πρώτη φορά τον Σκοτ όταν είδα το ‘Duellists’. Εντυπωσιάστηκα και συνειδητοποιώντας ότι είναι της γενιάς μου άρχισα να παρακολουθώ την δουλειά του, η οποία ήταν τουλάχιστον εκπληκτική”, έγραψε ο Κόπολα. “Το ένα μετά το άλλο, διαφορετικά στυλ και θέματα, όλα τους φιλόδοξα και ακατάπαυστα, άψογα φιλμ όπως το ‘Blade Runner’, το ‘Alien’, η ‘Θέλμα και Λουίζ’ και το ‘Black Hawk Down’. Ξέρω πώς έχει χριστεί Ιππότης για την εξαιρετική δουλειά του, αλλά πρέπει να του δοθεί Δουκάτο για την συνεισφορά του”, πρόσθεσε.

Ο Κόπολα συνέχισε, “Ποτέ δεν κατάφερα να τον συναντήσω, εκτός από μερικά τηλεφωνήματα που αφορούσαν την πώληση κάποιων σκηνικών από το δικό μου ‘One From the Heart’, που ζουν για πάντα στο αξέχαστο ‘Blade Runner’. Και στο ‘Matchstick Μen’ του Ρίντλεϊ που υπάρχει άλλη μια σπουδαία ερμηνεία από τον δικό μας Νίκολας Κέιτζ!”.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ έγραψε στη λεζάντα: “Ο Σερ Ρίντλεϊ είναι στην πραγματικότητα μερικά χρόνια μεγαλύτερος από μένα, ωστόσο η εκπληκτική παραγωγικότητά του παραμένει με ταινίες όπως το ‘The Last Duel’ και μια επερχόμενη συνέχεια του ‘Μονομάχου’.

Ο Κόπολα κατέληξε: “Υπήρξαν σπάνιοι καλλιτέχνες που κατέπληξαν τους πάντες με την καλύτερη δουλειά τους όταν ήταν στα ογδόντα τους, όπως ο Τζουζέπε Βέρντι, αλλά πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον Ridley. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τη νέα του ταινία “Ναπολέων” στο IMAX, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι θεαματική!”.

Με πληροφορίες από IndieWire


Διαβάστε επίσης: Φράνσις Φορντ Κόπολα: “Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ο σπουδαιότερος εν ζωή σκηνοθέτης”

Share.

Comments are closed.