Έξι κοντέινερ μετρατράπηκαν σε μια πανέμορφη εξοχική κατοικία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MB Architecture με έδρα την Νέα Υόρκη, παρέκαμψε την τυπική διαδικασία του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός σπιτιού, και δημιούργησε μια πολύ ιδιαίτερη μαύρη εξοχική κατοικία στο Amagansett της Νέας Υόρκης, μέσα σε λίγες ημέρες.

Το Amagansett Modular είναι μια εξοχική κατοικία 167 τετραγωνικών μέτρων σε μια μικρή δασώδη τοποθεσία στη νότια ακτή του Long Island. Οι πελάτες είχαν περιορισμένο προϋπολογισμό και ήταν ανοιχτοί στην ιδέα της χρησιμοποίησης μη συμβατικών οικοδομικών υλικών.

Έτσι, για να μειωθεί το κόστος της κατοικίας, η MB Architecture χρησιμοποίησε έξι κοντέινερ, των οποίων οι χώροι ήταν προκατασκευασμένοι, και στην συνέχεια τους συναρμολόγησε στην τοποθεσία, δημιουργώντας μια διώροφη δομή σε μόλις δύο ημέρες.

Το κύριο μέρος της κατοικίας αποτελείται από τέσσερις τόμους που έχουν μήκος 12 μέτρα και πλάτος 2,4 μέτρα. Το γραφείο στοίβαξε άλλους δύο τόμους τον έναν πάνω στον άλλο, κόβοντας ένα τμήμα της βάσης και των εσωτερικών τοίχων, για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος του οποίου το ταβάνι έχει ύψος 5 μέτρα.

Το σπίτι αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και ένα ευρύχωρο σαλόνι, τα οποία διαθέτουν μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο φυσικό φως να ρέει άφθονο στο χώρο. Ενώ η κυματοειδής μεταλλική πρόσοψη της κατοικίας είναι βαμμένη μαύρη, το εσωτερικό είναι πολύ φωτεινό, καθώς διαθέτει λευκούς τοίχους που συνδυάζονται τέλεια με τα ασβεστωμένα δάπεδα από ξύλο.

Στο εξωτερικό της κατοικίας υπάρχει μια μεγάλη βεράντα δίπλα στην πισίνα, η οποία είναι εξοπλισμένη με λευκές ξαπλώστρες και μια μικρή μαύρη ψησταριά.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Amagansett Modular παρακάτω:

Διαβάστε επίσης: Ktima House: μια απίστευτη μινιμαλιστική κατοικία στην Αντίπαρο

Share.

Comments are closed.