Εταιρεία πληρώνει 2.400 δολάρια σε όποιον επιβιώσει 24 ώρες χωρίς την χρήση τεχνολογίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να περάσετε 24 ώρες χωρίς την χρήση καμίας τεχνολογίας ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε λέει στον ιστότοπο της η εταιρεία σύγκρισης προϊόντων Reviews.org, η οποία διεξάγει μια 24ωρη πρόκληση με τίτλο “Digital Detox” (Ψηφιακή Αποτοξίνωση) και προτίθεται να πληρώσει 2.400 δολάρια στο άτομο που θα την φέρει εις πέρας.

Σύμφωνα με έρευνα της Reviews.org, ο εθισμός των ανθρώπων στην τεχνολογία είναι πολύ μεγαλύτερος απ’όσο νομίζουμε, καθώς:

  • Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς θεωρούνται εθισμένοι στα κινητά τηλέφωνα τους.
  • Οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουν το κινητό τους κάθε εννέα λεπτά (160 φορές την ημέρα).
  • Περνάμε κατά μέσο όρο 56 ώρες και 42 λεπτά την εβδομάδα παρακολουθώντας τηλεόραση – δηλαδή
  • σχεδόν 17 ώρες περισσότερο από μια δουλειά πλήρους απασχόλησης!

Βλέποντας αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρεία κάλεσε να υποβάλλουν αίτηση όσους είναι πρόθυμοι να “αποσυνδεθούν” για 24 ωρες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσουν κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, υπολογιστές ή λάπτοπ, έξυπνα ρολόγια ή φορετή τεχνολογία και έξυπνες οικιακές συσκευές. Το μόνο που επιτρέπουν είναι η χρήση φούρνου μικροκυμάτων.

Ο επιλαχών, ο οποίος μετά την αποδοχή της πρόκλησης έχει 14 μέρες για να επιλέξει αυτή που τον βολεύει, θα λάβει τον τίτλο “2021 Digital Detox Challenger”, 2.400 δολάρια για την ολοκληρωση της πρόκλησης, ένα χρηματοκιβώτιο για την αποθήκευση των ηλεκτρονικών του συσκευών για 24 ώρες και μια δωροκάρτα 200 δολαρίων από την Amazon για τη δημιουργία ενός κιτ επιβίωσης χωρίς τεχνολογικά μέσα. Προτείνουν μάλιστα ορισμένα πράγματα που μπορεί να αγοράσει μέσω της δωροκάρτας για να περάσει την ώρα του, όπως μια γραφομηχανή, βιβλία, σετ ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια, γραφική ύλη κ.α.

Ο ιδανικός υποψήφιος για την Reviews.org είναι αυτός που ενώ είναι παθιασμένος με την τεχνολογία, είναι πρόθυμος να προκαλέσει τον εαυτό του και να μην κάνει χρήση της για 24 ώρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία διεξάγει κάποια περίεργη ψηφιακή πρόκληση, καθώς το 2019 επέλεξε 5 άτομα για να παρακολουθήσουν 30 ταινίες στη Disney + για 30 ημέρες.


Διαβάστε επίσης: 10 γραπτά μηνύματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να στείλεις σε μια γυναίκα!

Share.

Comments are closed.