Έρικ Κλάπτον: Πωλείται η κιθάρα με την οποία έγραψε το “Wonderful Tonight”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας τυχερός πλειοδότης θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του με ένα από τα πιο διάσημα μουσικά όργανα της rock and roll αυτό το καλοκαίρι.

Ο λόγος για την κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Έρικ Κλάπτον κατά τη σύνθεση της επιτυχίας του “Wonderful Tonight”, η οποία θα δημοπρατηθεί μέσω του οίκου Bonhams στις 12 Ιουνίου. Πρόκειται για μία ακουστική Martin 000-28 του 1974, η οποία αναμένεται να κοστίσει έως και 500.000 δολάρια.

“Ήταν ένα λειτουργικό όργανο και ίσως ο καλύτερός μου φίλος εκείνη την εποχή. Είναι ένα βασικό μοντέλο 000-28 χωρίς κανένα ένθετο. Ταίριαζε πολύ στον τρόπο που έβλεπα τον κόσμο εκείνο το διάστημα”, είχε πει κάποτε ο Κλάπτον για την κιθάρα, την οποία έπαιζε στη σκηνή τη δεκαετία του 1970.

Bonhams

Η κιθάρα βρίσκεται στην αρχική της κατάσταση, και σύμφωνα με τον οίκο διαθέτει διακριτικά σημάδια από τσιγάρο στην κεφαλή – ο Κλάπτον έβαζε τσιγάρα ανάμεσα στις χορδές όταν έπαιζε – και ένα αυτοκόλλητο με την φράση “She’s in love with a rodeo man”, η οποία αναφέρεται σε ένα τραγούδι του καλού του φίλου, Ντον Γουίλιαμς.

Γνωστός για τη σόλο δουλειά του καθώς και για τον χρόνο που πέρασε παίζοντας με συγκροτήματα όπως οι Yardbirds και οι Cream, ο Κλάπτον έγινε ιδιοκτήτης της Martin κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ενώ την έπαιζε τόσο στη σκηνή όσο και στο στούντιο, η φήμη της οφείλεται κυρίως ότι χρησιμοποιήθηκε για τη σύνθεση του “Wonderful Tonight”.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 1999 ο Κλάπτον πούλησε την κιθάρα σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία του οίκου Christie’s, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο φιλανθρωπικό του ίδρυμά Crossroads Center.


Διαβάστε επίσης: Οι κιθάρες του Κερτ Κομπειν και του Έρικ Κλάπτον αναμένεται να πωληθούν για 2 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.