Ένα στυλό που αν μιλούσε θα είχε τόσα να πει…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον θόρυβο ενός κινητήρα Rolls-Royce Merlin Spitfire, καθώς κρατάτε ένα στυλό;

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρεία αεροσκαφών Hordern Richmond δημιουργούσε τους έλικες για ένα από τα πιο θρυλικά αεροπλάνα που έπαιρναν μέρος στις αερομαχίες: το Spitfire. Τώρα, μετά απο τόσα χρόνια, η εταιρία περιορίστηκε και αποφάσισε να επανακατασκευάσει τους άχρηστους πια έλικες των Spitfire που διεσώθηκαν, δημιουργώντας αυτά τα πανέμορφα ξύλινα στυλό.

Κάθε έλικας ενός Spitfire αποτελείται από ένα πυκνό και απίστευτα ισχυρό φυλλωτό ξύλο σημύδας, γνωστό και ως «Hydulignum», το οποίο έχοντας ωριμάσει τόσα χρόνια στον αέρα,πλέον διασταυρώνεται με το σώμα της πένας και στη συνέχεια ενώνεται με μια μεταλλική ουρά και κλείνει με ένα καπάκι με κλιπ τσέπης. Σε κάθε στυλό είναι μάλιστα χαραγμένος ο αύξοντας αριθμός από την αρχική λεπίδα του Spitfire από την οποία είναι κατασκευασμένο.

Αυτά τα μοναδικά και ιστορικά εργαλεία γραφής, πακετάρονται σε ένα επίσης όμορφο ξύλινινο κουτί, το οποίο είναι δεμένο με δύο δερμάτινα λουριά και πωλούνται για περίπου 200,00 ευρώ το ένα, ενώ τα ανταλλακτικά της μελάνης κοστίζουν 4,00 ευρώ το ένα.

Σίγουρα αυτά τα στυλό αν μιλούσαν θα είχαν πολλές ιστορίες να πουν…


Διαβάστε επίσης: 8 στυλό για σένα που θέλεις να υπογράφεις με… στυλ!

Share.

Comments are closed.