Ένα πανέμορφο ξύλινο καταφύγιο για να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι πεζοπόροι του βραχώδους τοπίου της Νορβηγίας, τώρα έχουν την δυνατότητα να σταματήσουν και να ξεκουραστούν σε ένα υπέροχο ξύλινο καταφύγιο σε σχήμα ιγκλού, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Αν και το κλίμα βόρεια του αρκτικού κύκλου είναι από τα σκληρότερα στον κόσμο, οι πεζοπόροι απλά δεν μπορούν να χορτάσουν το γεμάτο προκλήσεις έδαφος και τα σουρεαλιστικά τοπία. Έτσι, για να δoθεί στις γενναίες αυτές ψυχές ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, η Νορβηγική Ένωση Πεζοπορίας δημιούργησε τις Hammerfest Hiking Cabins.

Οι ξύλινοι θόλοι σχεδιάστηκαν για να τοποθετηθούν στις βραχώδεις κορυφές της Νορβηγίας. Τα εξωτερικά περιβλήματα τους, που μοιάζουν με κέλυφος χελώνας, είναι φτιαγμένα από 77 ξύλινα πάνελ που όταν συναρμολογηθούν μπορούν να αντέξουν τους έντονους ανέμους και το κρύο. Στο εσωτερικό τους οι πεζοπόροι μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο μέσα από ένα μεγάλο τζάμι, ενώ ζεσταίνονται δίπλα σε μια ξυλόσομπα.

Η συναρμολόγηση του πρώτου καταφυγίου έγινε από εθελοντές και διήρκησε πάνω από 1.500 ώρες – πριν μεταφερθεί στην περιοχή σε δύο κομμάτια. Ένα δεύτερο καταφύγιο βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να είναι έτοιμο φέτος.


spinnark.no

Share.

Comments are closed.