Ένα απίστευτο γιοτ εμπνευσμένο από τον θρύλο της Formula 1, Άιρτον Σένα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια σειρά superyacht, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της Formula 1, είναι πλέον πραγματικότητα χαρή στην ιταλική μάρκα με έδρα την Ανκόνα, ISA Yachts. Ο κορυφαίος κατασκευαστής πολυτελών superyacht και megayacht, μόλις ανακοίνωσε τρία κομψά και σπορ σκάφη που παίρνουν στοιχεία από τον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η νέα σειρά Aryton παίρνει το όνομα της από διάσημο Βραζιλιάνο πιλότο της Formoula 1 και πιο ταλαντούχο οδηγός όλων των εποχών, Άιρτον Σένα, ο οποίος κέρδισε συνολικά 41 αγώνες Formula 1 και τρία παγκόσμια πρωταθλήματα το 1988, το 1990 και το 1991, πριν από το θάνατό του το 1994. Αποτελείται από τρία μοντέλα των 50, 63 και 70 μέτρων, που διαθέτουν καθαρές γραμμές και μοναδικές λεπτομέρειες.

Η ισχυρή αναφορά στον κόσμο της Formula 1 είναι εμφανής τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικο σχεδιασμό, τον οποίο υπογράφει ο Enrico Gobbi της Team for Design, ενώ την ναυτική μηχανική ανέλαβε η Palumbo Superyachts.

Το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί είναι το ISA Ayrton 63m, το οποίο διαθέτει αιχμηρές γραμμές και ένα επιθετικό προφίλ όπως μια από τις McLarens του Σένα, μαζί με ένα χαλύβδινο κύτος και υπερκατασκευή αλουμινίου.

Προσφέρει ένα “εκλεπτυσμένο” εσωτερικό με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε όλα τα καταστρώματα για πρόσθετο φυσικό φως και μοναδική θέα. Μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα επισκέπτες σε τέσσερις διπλές καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα, καθώς και σε μια καμπίνα VIP και μια σουίτα στο κύριο κατάστρωμα. Υπάρχουν επίσης και εννέα καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν τα 15 μέλη του πληρώματος.

Όσον αφορά τις ανέσεις, το superyacht διαθέτει ένα beach club στο κάτω κατάστρωμα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του. Υπάρχει επίσης το fly deck, το οποίο είναι εξοπλισμένο με γυμναστήριο και τζακούζι, ενώ δύο πλευρικές πόρτες ανοίγουν σε επιπλέον χώρους χαλάρωσης.

Το ISA Ayrton 63m διαθέτει δύο κινητήρες Caterpillar 3512C 1.800 hp που παράγουν εκτιμώμενη τελική ταχύτητα 17,5 κόμβων και ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβους, η οποία είναι αρκετά εντυπωσιακή. Όσον αφορά την εμβέλεια, το σκάφος μπορεί να καλύψει περίπου 5.000 ναυτικά μίλια όταν ταξιδεύει με 12 κόμβους.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες του σκάφους παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: Άιρτον Σένα: 17 μαθήματα ζωής από τον θρύλο της Formula 1

Share.

Comments are closed.