Δες πως να κερδίσεις μερικά επιπλέον χρόνια ζωής!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορείτε να παρατείνετε την διάρκεια της ζωής σας για μερικά επιπλέον χρόνια ή και δεκαετίες, ακολουθώντας κάποιες βασικές υγιεινές συνήθειες μέχρι τη μέση ηλικία, προτείνει μία νέα έρευνα.

Η αρκετή άσκηση και η αποφυγή επικίνδυνων συνηθειών, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, είναι μερικούς από τους παράγοντες που μπορούν να σας χαρίσουν έως και 24 επιπλέον χρόνια ζωής σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής, το οποίο που πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου στη Βοστώνη.

Ερευνητές από το Department of Veterans Affairs και το Harvard T.H. Chan School of Public Health, ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερους από 700.000 κατοίκους των ΗΠΑ ηλικίας από 40 έως 90 ετών, για να συγκρίνουν τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους με τα αποτελέσματα στην υγεία τους με την πάροδο του χρόνου.

Εντόπισαν οκτώ βασικούς παράγοντες που συνδέονται με υγιέστερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή μεταξύ των συμμετεχόντων: αρκετή άσκηση, υγιεινή διατροφή, διαχείριση του στρες, ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί, αρκετός ύπνος, και αποφυγή του καπνίσματος, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και του εθισμού στα οπιοειδή.

Η μελέτη υπολόγισε ότι οι άνδρες που άρχισαν να έχουν αυτές τις οκτώ συνήθειες μέχρι την ηλικία των 40 ετών, μπορούσαν να ζήσουν κατά μέσο όρο 24 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες που δεν ακολουθούσαν καμία από αυτές τις συνήθειες. Για τις γυναίκες, οι συνήθειες αυτές συνδέθηκαν με μία μέση αύξηση της διάρκειας ζωής κατά 21 χρόνια.

“Είμαστε πραγματικά έκπληκτοι από το πόσα πολλά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με την υιοθέτηση ενός, δύο, τριών ή και των οκτώ παραγόντων”, είπε ο Xuan-Mai T. Nguyen, ειδικός στην επιστήμη της υγείας στο Department of Veterans Affairs που είναι ανερχόμενος τεταρτοετής φοιτητής ιατρικής στο Carle Illinois College of Medicine. “Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο, αλλά ακόμα κι αν κάνετε μόνο μια μικρή αλλαγή στα 40, τα 50 ή τα 60, εξακολουθεί να είναι ωφέλιμο”, πρόσθεσε.


Διαβάστε επίσης: 5 λάθη που κάνεις και “σαμποτάρεις” την εικόνα σου

Share.

Comments are closed.