Δες πως μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό σε έναν μόλις μήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς τα όνειρα που μπορεί να έχεις διαλύονται μια για πάντα και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να μπορέσεις να “επουλώσεις” τις πληγές σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί λένε ότι ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος.

Η μεγαλύτερη ανησυχία κάθε χωρισμένου εκεί έξω, είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να σταματήσει αυτός ο αβάσταχτος πόνος που νιώθει και πότε θα πάει η ζωή του παρακάτω. Σύμφωνα λοιπόν με την Cherlyn Chong, η οποία βοηθά τους ανθρώπους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, μπορείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό – ανεξάρτητα από το πόσο άσχημος ήταν – μέσα σε 30 ημέρες αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω 4 βήματα.

Πρέπει να πάρετε την απόφαση να ξεπεράσετε το άτομο που είχατε σχέση

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν χωρίζουν παραλείπουν αυτό το βήμα και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να διαγράφουν τον αριθμό του πρώην τους, να τον μπλοκάρουν στα social media και να κόβουν κάθε επαφή μαζί του. Είναι αρκετά λογική αντίδραση, ωστόσο είναι σημαντικό να πάρετε την απόφαση να ξεπεράσετε το άτομο που είχατε σχέση για να ξεκινήσει η διαδικασία της επούλωσης.

“Αν αποφασίσετε να το κάνετε, τότε θα το πετύχετε”, λέει η Chong. “Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, και όχι να σταματήσετε κάθε επαφή”. Η διαδικασία της επούλωσης δεν μπορεί να ξεκινήσει αλλιώς, καθώς το μυαλό σας θα είναι συνεχώς εκεί και τους τρόπους για να ξανασμίξετε.

Περπατήστε ξυπόλητοι σε γρασίδι

Πετάξτε τα παπούτσια και απολαύστε την αίσθηση της Γης κάτω από τα πόδια σας. Αυτή είναι μια θεραπεία που ονομάζεται “Γείωση” και ορισμένες κοινότητες της εναλλακτικής ιατρικής ορκίζονται σε αυτήν, καθώς θεωρούν ότι η επαφή με Γη είναι καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική. Η επαφή με τη Γη σου επιτρέπει να συνδεθείς με τη φυσική ενέργεια και το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, μια σύνδεση που επιδρά και στο δικό σου ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο. Αυτή η ανταλλαγή ενέργειας εξουδετερώνει και καθαρίζει το σώμα σου και το βοηθά να αποβάλει κάθε αρνητική ενέργεια.

Η Chong αναφέρει επίσης ότι βλέποντας τα πόδια σας στο έδαφος, θα μπορέσετε να σταθεροποιηθείτε ψυχικά. “Κοιτάζοντας τα πόδια σας, σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε ότι εξακολουθούν να σας στηρίζουν. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε την φράση ‘έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου’ όταν θέλουμε να πούμε ότι κάτι αναπόφευκτο μας συνέβη, ωστόσο όταν κοιτάζετε τα πόδια σας συνειδητοποιείτε ότι το έδαφος δεν έχει υποχωρήσει και έτσι μπορείτε να προχωρήσετε.”

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο όλο αυτό, αλλά είναι πολύ εύκολο, ανέξοδο και θα ηρεμήσει τις σκέψεις σας.

Δείτε τι πραγματικά θέλετε από μια σχέση

Κάθε χωρισμός είναι μια απώλεια, ωστόσο μπορείτε να θεραπευτείτε αν αναλογιστείτε τι πραγματικά σημαίνει αυτή η απώλεια.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι ήταν αυτό που θέλατε από μια σχέση εξαρχής. Ήταν η άνεση, η ασφάλεια, ή η αναγνώριση;

Αν ήταν η άνεση ως αίσθηση χαλάρωσης, μπορείτε να την αναζητήσετε στην οικογένεια και τους φίλους σας. Αν ήταν η ασφάλεια, ρωτήστε τον εαυτό σας τι είναι αυτό που χάσατε και νιώθετε ανασφαλής τώρα. Αν ήταν η αναγνώριση, θα πρέπει να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα αποτυγχάνετε συνεχώς – απλά αυτό δεν ήταν το σωστό άτομο για εσάς.

“Η διαφορά με τους ανθρώπους που προχωράνε στην ζωή τους είναι ότι γνωρίζουν ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της σχέσης και του ίδιου τους του εαυτού”, δήλωσε η Chong. “Διαχωρίζουν αυτά τα δύο και γι’ αυτό βρίσκουν άνεση, ασφάλεια και αναγνώριση σε άλλους τομείς της ζωής τους, και δεν χρειάζονται μια σχέση για να τους τα δώσει.”

Κανόνας του 1%

Ο κανόνας του 1% θα γίνει το προσωπικό σας μέσο επανάστασης. Η προσωπική σας ζωή, η καριέρα, η οικονομική σας κατάσταση και η αυτοπεποίθησή σας θα μεταμορφωθούν.

Μια μικρή συνήθεια που αποτελεί το 1% του μεγάλου σας στόχου. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα μεγάλο σας όνειρο, να το σπάσετε σε μικρότερους στόχους. Ύστερα να πάρετε αυτούς και να τους σπάσετε σε ακόμα μικρότερους. Αμέσως μετά φτιάξτε ένα σχέδιο δράσης για κάθε έναν από αυτούς τους μικρούς στόχους. Το ένα στοιχείο από το σχέδιο δράσης σας αντιστοιχεί στο 1% της αλλαγής, στην οποία χρειάζεται να αφιερωθείτε. Και με αυτό τον τρόπο, θα νιώσετε πολύ σύντομα τη διαφορά. Ακόμα και μετά από δύο εβδομάδες θα νιώθετε ότι βρίσκεστε πιο κοντά στο στόχο σας από πριν.

Κι εδώ βρίσκεται το «μαγικό» σημείο του κανόνα. Σε ένα χρόνο από σήμερα, η ζωή σας μπορεί να γίνει κατά 70.000 φορές καλύτερη! Γι’ αυτό ξεκινήστε άμεσα. Θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας σε ένα χρόνο από σήμερα.


Διαβάστε επίσης: Σκέφτεσαι να χωρίσεις; Δες πώς πρέπει να το χειριστείς

Share.

Comments are closed.