Δες πως μπορείς να γίνεις πιο συμπαθής στους συναδέλφους σου στην δουλειά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να γίνεις πιο συμπαθής στους συναδέλφους σου στην δουλειά είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις.

Υπάρχουν πολλές έρευνες για τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές που καθιστούν τους ανθρώπους αρεστούς, και αυτομάτως αλλάζουν τον τρόπο που τους βλέπουν οι άνθρωποι στον εργασιακό τους χώρο.

Παρακάτω σου δείχνουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις φίλους και να εντυπωσιάσεις τους συναδέλφους σου, χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα.

Μίλα πιο έντονα

Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πώς το λες. Mια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014 στο περιοδικό PLoS ONE, διαπίστωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που μιλούν σε υψηλότερο τόνο, θεωρούνται πιο ευχάριστοι και αξιόπιστοι.

Επιμελήσου την εμφάνιση σου

Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στo European Journal of Personality το 2011, διαπίστωσε ότι οι εξωστρεφείς και οι εγωκεντρικοί άνθρωποι – πραγματικά – θεωρούνται πιο συναρπαστικοί. Οι ερευνητές, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο οι εξωστρεφείς, όσο και τα εγωκεντρικά άτομα, έχουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Δείξε ότι έχεις αυτοπεποίθηση και ενέργεια

Στην ίδια μελέτη που αναφέρθηκε παραπάνω, διαπιστώθηκε ότι η συμπάθεια εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα και την ενέργεια των κινήσεων του σώματος των ανθρώπων και την αυτοπεποίθηση τους.

Ξόδεψε περισσότερο χρόνο με τα άτομα που συμπαθείς

Οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκονται κοντά με όσους είναι πιο εξοικειωμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όσο πιο συχνά βλέπεις κάποιον τόσο πιο εύκολα θα τον συμπαθήσεις.

Χαμογέλασε

Διάφορες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά και χαμογελάς, βοηθάει στο να σε θυμάται ο ίδιος αργότερα.


Διαβάστε επίσης: 7 φράσεις που πρέπει να αποφύγεις να πεις στην δουλειά

Share.

Comments are closed.