Δες πως είναι να κάνεις σκέιτμπορντινγκ στο μουσείο του Λούβρου (vid)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα ιστορικά μουσεία Λούβρο και Ορσέ του Παρισιού άνοιξαν τις πόρτες τους για μια μοναδική χορευτική παράσταση, η οποία παντρεύει με έναν αριστοτεχνικό τρόπο το σκέιτμπορντινγκ με το κλασικό μπαλέτο.

Το 3λεπτο βίντεο με τίτλο “Museum” είναι ένα επικό και λυρικό ταξίδι ανάμεσα στις σκιές και τα φώτα της γαλλικής πρωτεύουσας. Δημιουργήθηκε από τους δύο νέους Γάλλους σκηνοθέτες, Marin Troude και Tristan Helias, και περιγράφει την ιστορία αγάπης μεταξύ ένος σκέιτμπορντερ και μιας μπαλαρίνας, η οποία διαδραματίζεται στα άδεια μουσεία του Παρισιού.

Στο κλιπ, του οποίου την μουσική επένδυση ανέλαβε ο Max Richter, ο σκέιτμπορντερ κάνει ελιγμούς στους δρόμους του Παρισιού και στην συνέχεια μέσα και γύρω από κενά μνημεία, ενώ η μπαλαρίνα εμφανίζεται μπροστά από τα γλυπτά του μουσείου Ορσέ, αλλά και από την φημισμένη αυτοπροσωπογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ. Το κλιπ τελειώνει με το ζευγάρι να συναντιέται και να αγκαλιάζεται.

“Οι θεατές παρασύρονται από μια προσεκτικά ενορχηστρωμένη χορογραφία, όπου το σκέιτμπορντ θα γίνει για πρώτη φορά μια νέα μορφή χορού. Βλέπουμε την ένωση δύο σωμάτων σε κίνηση μέσω του χρόνου και της ιστορίας της τέχνης” αναφέρει το μουσείο Ορσέ.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: Ο πιο εντυπωσιακός ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη

Share.

Comments are closed.