Δείτε πως ένας παλιός αχυρώνας μετατράπηκε σε μια απίστευτη κατοικία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να παίρνεις κάτι παλιό και να δημιουργείς κάτι καινούργιο, δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στην αρχιτεκτονική, ωστόσο είναι κάτι που κάθε φορά μας εντυπωσιάζει. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτή η πανέμορφη εξοχική κατοικία, η οποία ονομάζεται Owl’s Head Mountain Barn Conversion.

Η κατοικία είναι ένας πρώην αχυρώνας σε μια απομονωμένη και παρθένα τοποθεσία στο Κεμπέκ. Ο αχυρώνας επρόκειτο να καταστραφεί λόγω παλαιότητας, ωστόσο η εταιρεία La Firme κατάφερε να τον μετατρέψει σε ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να διατηρήσουν την αρχική αρχιτεκτονική του κτιρίου, προκειμένου να μην χάσει η κατοικία τον αγροτικό της χαρακτήρα. Έτσι, άφησαν άθικτη κάθε δομή του κτιρίου, ενώ πρόσθεσαν μερικά μοντέρνα στοιχεία, όπως η μεταλλική στέγη, η οποία είναι η τέλεια αντίθεση στην ξεθωριασμένη πρόσοψη.

Στο εσωτερικό της κατοικίας, οι λευκοί τοίχοι, οι μαρμάρινες λεπτομέρειες και τα χαλύβδινα παράθυρα με απέραντη θέα στο γύρω αγροτικό τοπίο, της δίνουν έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα, ενώ οι υπάρχουσες ξύλινες δοκοί δημιουργούν ένα φυσικό χώρισμα ανάμεσα στους χώρους διαβίωσης.

La Firme

La Firme

La Firme

La Firme

La Firme

La Firme


Διαβάστε επίσης: Η ξύλινη εξοχική κατοικία που θα θέλαμε να “αράξουμε” αυτόν τον χειμώνα

Share.

Comments are closed.